Termos z kranem produkowany ze stali nierdzewnej przeznaczony do transportu żywności. Jego progresywna konstrukcja pozwala na utrzymanie potrawy od 6 do choćby 8 h. Termos zaprojektowany jest w sposób który maksymalnie usprawnia jego używanie. Istnieje możliwość piętrowania termosów do 35 l. Artykuł sugerowany jest zwykle dla firm cateringowych i domów weselnych korzystnie sprawdza się na dodatek w restauracjach, a także szkołach i przedszkolach.
Przestrzeń pomiędzy ściankami wypełniona specjalnym tworzywem izolującym, co gwarantuje utrzymanie temperatury potrawy od 6 do 8 godzin. Podwójna pokrywa zabezpieczona uszczelką wyekwipowana w 6 zatrzasków. Dopełniające zalety to: wentyl odpowietrzający, funkcjonalne uchwyty transportowe oraz podstawa otoczona elastycznym tworzywem zabezpiecza przed uszkodzeniem termosu i podłogi.
Istnieje możliwość piętrowania modeli do 35 l.