Maślan wykazał atrybuty przeciwzapalne i regeneracyjne, przy podawaniu doustnym łagodzi objawy u pacjentów cierpiących na różnorodne choroby okrężnicy.
Otoczkowany maślan sodu wpływa pozytywnie na mikroflorę jelitową, co odgrywa stanowczą rolę w sytuacji IBS (zespół jelita drażliwego) czy IBD (nieswoiste choroby zapalne jelit). Jest wyznaczony każdemu, kto chce poprawić zdrowie swoich jelit.
Suplementacja maślanem sodu powiększa wzrost bakterii zdolnych do wytwarzania krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych o przeciwzapalnym działaniu.
Ostatnio szczególną uwagę zwrócono na maślan ze względu na jego prawidłowy wpływ na homeostazę jelitową i metabolizm energetyczny. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym maślan wzmacnia funkcję bariery jelitowej i oporność błon śluzowych. Coraz więcej dowodów wskazuje na wpływ maślanu na oś jelitowo-mózgową.
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o trafne stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy wydajnie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Zalecane spożycie: Jedna kapsułka, dwa razy dziennie
Sposób zastosowania: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Skład: Maślan sodu standaryzowany na zawartość min. 71,2% kwasu masłowego, element otoczki: skrobia modyfikowana
Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie) masa netto: 44,1 g
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być używany jako substytut różnej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Maślan sodu cechuje się typowym zapachem. Osoby przyjmujące leki przed wykorzystaniem powinny skonsultować się z lekarzem albo farmaceutą. Niewskazane minimalnym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wytwarzano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. Z o.o. Ul Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa
Informacja alergiczna:
Nie mieści skorupiaków, jaj, ryb, soi, orzechów, komponentów mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
tworzone bez wykorzystania sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
artykuł wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS: 2022/08/04/SD/75E83E