„Trung Nguyen" wietnamski zaparzacz do kawy składa się z krągłej perforowanej płyty, która należycie przylega do filiżanki, komory zaparzania umieszczonej na górze płyty, perforowanej wkładki do ubijania mielonej kawy i nasadki zatrzymującej ciepło.Jak używać wietnamskiego filtra do kawy?- Do filtra wsypać 2–3 łyżki zmielonej kawy i delikatnie ubić.- Umieścić zaparzacz na filiżance i dodać niewielką liczba gorącej wody (o temperaturze 96–100°C), żeby lekko zwilżyć kawę.- Pozwolić kawie wchłonąć wodę poprzez około 20 sekund.- Napełnić komorę gorącą wodą i założyć pokrywę na filtr.- przez następne 5 minut woda będzie stopniowo przenikać przez sitko do filiżanki.- Zdjąć zaparzacz.Możesz spersonalizować swoją kawę, dodając trochę skondensowanego mleka lub cukru! Kawę wietnamską można pić na gorąco albo mrożoną, w zależności od upodobań.