French press jest wyjątkowo poręczną zaparzarką tłokową w której można przygotować zarówno kawę jak i herbatę czy zioła. Na dodatek french press może służyć do spieniania mleka. Należy po prostu wlać uprzednio podgrzane mleko do naczynia a następnie kilkanaście razy ruszyć tłokiem. 1. Wysokiej jakości stal szlachetna 2. Szkło borokrzemowe 3. Unikalna konstrukcja obudowy zapewniająca bezpieczeństwo podczas używania. 4. Nieskomplikowany i prędki sposób na przygotowanie gorącego napoju przez oddzielenie naparu tłokiem oczyszczającym 5. Podstawa, broniąca blat 7. Tworzy świetny aromat parzonych napojów, np. Kawy, herbaty, ziół nieskomplikowany i szybki sposób na przygotowanie gorącego napoju poprzez oddzielenie fusów 6. Pojemność-1000 ml Zalecenia dotyczące przyrządzania kawy: Do naczynia wlać wrzątek, by przykrył zmielone ziarna kawy. Następnie należy zaczekać 30-60 sekund, bardzo delikatnie zamieszać i dolać pozostałą ilość wody. Maksymalnie do 2 centymetrów poniżej górnej krawędzi zaparzacza. Nałożyć tłok, po upływie 3-7 minut przecisnąć go w dół poprzez kawę w kierunku dna. Kawę na gorąco należy tuż po zaparzeniu wypić. Polecamy dodatkowo kawę na zimno rodzaju Frappe. Starczy schłodzić, dodać mleko i kilku kostek lodu. Smacznego.