W 1950 roku Gaggia znalazła sławę w popularnych kawiarniach w Rzymie, Mediolanie i Londynie. Miejsca te wkrótce stały się ikonami stylu życia lat 50. W 1977r. Producent rozpoczęła produkcję ekspresów do kawy do wykorzystywania domowego.
Niezależnie od tego, czy szukasz prostego ekspresu bean-to-cup, czy także pragniesz mieć własnego domowego baristę, Gaggia spełni Twoje wymagania.Ekspres do kawy Gaggia „Cadorna Milk" jest tworzony przez Włochów, którzy darzą espresso głęboką pasją i chcą dzielić się wysokiej jakości kawą.10 NAPOJÓW NA WYCIĄGNIĘCIE RĘKISzeroki wybór napojów do wyboru: ristretto, espresso, caffe, espresso lungo, americano, cappuccino, latte macchiato, cafe 'au lait, spienione mleko lub gorąca woda.NOWY automatycznY SYSTEM MLECZNY Z RURKĄNowy CAPP w systemie mlecznym CUP pobiera mleko bezpośrednio z pojemnika lub kartonu na mleko, spienia je i wlewa bezpośrednio do kubka.
Przygotuje bezbłędne latte macchiato, cafe au lait lub spienione mleko wytworzone w pełni automatycznie za jednym naciśnięciem przycisku.4 PROFILEMaksymalnie 4 użytkowników może wytwarzać i zapisywać unikalne przepisy we własnych profilach.
dostosowywana temperatura, moc kawy, wielkość napoju oraz możliwość wyboru pomiędzy kawą mieloną a ziarnistą pozwala kreować napoje doskonałe dla każdego.WSTĘPNE ZAPARZANIE I ekspresowo GRZEJĄCY SIĘ BOJLERWstępne zaparzanie polega na zwilżeniu ziaren kawy ciepłą wodą, chwile przed faktycznym parzeniem kawy.
zagwarantuje to wytworny smak i aromat w każdej filiżance espresso. Bojler może niezwykle ekspresowo osiągnąć wysokie temperatury dzięki lekkiemu korpusowi z aluminium i stali nierdzewnej. Ciesz się gorącymi napojami od razu po włączeniu urządzenia.CERAMICZNY MŁYNEKCichy, trwały i konfigurowalny młynek.
Wybierz jedno z 5 ustawień,przystosować smak kawy: od najgrubszego zmielenia dla lżejszej kawy, po największe rozdrobnienie dla mocniejszego smaku.PODAJNIK ESPRESSOModel Cardona Milk ma dodatkowy, wbudowany podajnik do espresso, który umożliwia przygotowanie tego napoju w każdej chwili.
Ekspres stworzy rewelacyjną warstwę cremy. Espresso to będzie w dodatku rewelacyjnie smakowało jako dodatek do mlecznej pianki.