Ekspres Kolbowy Sage Bambino PLUS SES500BTR o kompaktowych wymiarach pomoże przygotować Ci kawę tak prawidłową jak z Twojej ulubionej kawiarni. Wysokiej jakości kolba o średnicy 54 mm, mieszcząca 19 gramów zmielonej kawy, nada pełny smak przygotowywanemu espresso. System podgrzewania wody ThermoJet powoduje, że ekspres Bambino Plus jest gotowy do zaparzania kawy w 3 sekundy.
Sage Barista Set w skład, którego zestawu wchodzą: - Ekspres Kolbowy Sage Bambino Plus SES 500 BTR
- Elektryczny Młynek do kawy Sage BCG600BTR
- Odbijak Do Kawy Sage BES100
- Kawa Ziarnista Sage Speciality 2 x 250g
Funkcje: - System niskociśnieniowego parzenia wstępnego, automatyczna dysza pary ze wskaźnikiem temperatury dla nieprzeciętnie spienionego mleka, do tego automatyczne czyszczenie po każdej filiżance kawy, tak by każde kolejne espresso miało odpowiednie parametry. Samoczynne likwidowanie pozostałości wody z systemu grzejnego po użyciu funkcji para / gorąca woda.
- Programowalny czas trwania ekstrakcji,
- Opcja manualnego ustawienia czasu parzenia wstępnego,
- bardzo spora przestrzeń dla przygotowania „long coffee,
- 3 typy ustawienia spieniania mleka,
- 3 typy ustawienia mikropęcherzyków piany mlecznej,
- 1,8 l pojemnik na wodę z systemem filtracji,
- Powierzchnia do podgrzewania filiżanek,
- Wyjmowana tacka odciekowa,
- Kompaktowe rozmiary.
Specyfikacja: - Napięcie: 220 – 240 V ~ 50 Hz
- Moc: 1600 W
- Wykorzystane materiały: stal nierdzewna, stopy metali, wysokiej jakości plastik
- rozmiary (wys. X szer. X dł.): 31 x 19.5 x 32 cm
- Waga: 4.9 kg
Elektryczny Młynek Do Kawy Sage BCG600BTR do mielenia kawy ziarnistej wykorzystywanej w urządzeniach przygotowania espresso, w perkolatorze, w ekspresach przelewowych, we french press. Młynek stożkowy korzysta z technologii inteligentnego porcjowania, które samoczynnie dopasowuje dawkowanie mielonych ziaren dla różnych metod przygotowania kawy (od espresso aż po french press). Wystarczy wybrać odpowiednią grubość i liczba kawy. Młynek stożkowy obraca się wolniej, poprzez co obniża przenoszenie ciepła między ziarenka kawy, co zapewnia uzyskanie najkorzystniejszego smaku Twojego ulubionego napoju.Elektryczny Młynek Do Kawy Sage BCG600BTR
różnorodne rodzaje przygotowywanej kawy wymagają przeróżnych ustawień grubości jej mielenia, pozwala to osiągnąć najkorzystniejszy smak i aromat. Młynek do kawy wyposażony jest w 60 różnorodnych ustawień grubości mielenia, z których możesz wybrać stosowne, w zależności od swych preferencji. 340 g pojemnik na ziarna kawy zaopatrzony jest w unikatowy system zamykania i otwierania, dzięki któremu można go łatwo i wygodnie wyjąć i przenosić. W dodatku hermetyczne wieczko pozwala na zachowanie maksymalnej świeżości ziaren kawy. Do młynka dołączone są 2 nasadki uchwytu filtra oraz użyteczny pojemnik na mieloną kawę. Dzięki nasadkom możesz wygodnie obsługiwać młynek. Załączony pojemnik na mieloną kawę, dzięki specyficznemu zamknięciu, pozwala zmielić kawę na zapas. Specyfikacje:
- Napięcie: 220–240 V ~ 50 Hz
- Moc 130 W
- użycie materiały: stop metali szlachetnych, stal nierdzewna, plastik o szerokiej oporności
- wymiary (wys. X szer. X gł.): 34,2 x 20 x 16,3 cm
- Waga: 2,4 kg
Odbijak Do Kawy Sage BES100 wyjmowana miska wewnętrzna upraszczająca czyszczenie sprawia, że odbijak do ekspresów kolbowych Sage BES100 jest niemal niezastąpiony, przy czym nie odbiega od jakości Twojego ekspresu. Wyjmowany wysuwany drążek ułatwia konserwację, podobnie jak podkładka przeciwpoślizgowa. Atutem jest fakt, iż niemal w całość wykonany ze stali nierdzewnej, z wyłączeniem miski.
Specyfikacja - Wyjmowana miska wewnętrzna usprawniająca czyszczenie
- Wyjmowany wysuwany drążek upraszcza konserwację
- Podkładka antypoślizgowa
- stworzony ze stali rdzoodpornej
- wymiary: 12,5 x 11 x 11,5 cm
- Waga: 380 g
- objętość: 0,5 l
Kawa Ziarnista Sage Speciality 500g mieszanka dla prawdziwych smakoszy kawy z autentycznym i unikalnym aromatem. Kawa z segmentu "speciality" palona przez Vice Mistrza Polski Roasters.
- Kraj: Brazylia
- Region: Guaxupe, Minas Gerais
- Gatunek: Arabika, Single Origin
- Odmiana: Catuai
- Metoda obróbki: Natural
- Wysokość uprawy: 1000 - 1200 m.n.p.m.
- Opis sensoryczny: marcepan, mleczna czekolada, delikatna kwasowość owoców tropikalnych
- Pakowana w torbę z suwakiem - 2 x 250g