Ruszt - stelaż do pieczenia kurczaka umożliwi przygotowanie soczystego kurczaka bez konieczności dodawania tłuszczu, który w tradycyjnej brytfannie zapobiega przywieraniu. Wytapiany tłuszcz w trakcie pieczenia skapuje na dno podstawki. Dzięki temu kurczak nie piecze się w tłuszczu co wpływa na obniżenie kaloryczności dania. Ten sposób pieczenia jest nad wyraz rekomendowany osobom na diecie. Materiał: drut chromowany, metal wymiary: średnica 17,5 cm, wysokość 15 cm detale: - Stojak do kurczaka - pozwala w prosty sposób upiec kurczaka w piekarniku. - starczy postawić kurczaka na stojaku i włożyć do piekarnika. - Dzięki stojakowi kurczak nie leży w tłuszczu, poprzez co jest o mnóstwo zdrowszy. Kurczak będzie upieczony nie tylko z zewnątrz,też we wnętrzu. - Tłuszcz z kurczaka spływa do postawy, nie musimy używać dodatkowych naczyń. - produkowany jest z tworzyw bezpiecznych dla zdrowia i neutralnych dla żywności.