Naczynia żeliwne Chasseur są stworzone we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w zróżnicowanych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest wyjątkowy, konwencjonalny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się wyśmienitymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać doskonałą pieczeń.
Naczynia żeliwne są świetne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wyprodukowany ze stali nierdzewnej jest odporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta firmy Chasseur wykonane z odlewanego żelaza cechują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, wytrzymała na zarysowania emaliowana powłoka uniemożliwia rdzewieniu oraz sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo przystępne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Garnek ten wyśmienicie nadaje się do piekarnika. Wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie:
"""