Naczynia żeliwne Chasseur są wytwarzane we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w różnorodnych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest unikatowy, klasyczny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się nadzwyczajnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać genialną pieczeń.
Naczynia żeliwne są świetne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki stworzony ze stali rdzoodpornej jest oporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta producenta Chasseur wytwarzane z odlewanego żelaza cechują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, odporna na zarysowania emaliowana warstwa uniemożliwia rdzewieniu oraz powoduje, że czyszczenie jest wyjątkowo nieskomplikowane. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta nieprzeciętnie nadaje się do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bezproblemowo choćby wysokie temperatury.
Opis towaru:
Przeznaczenie: