Wielofunkcyjny kociołek tworzony z odlewu żeliwa. Materiał garnka kempingowego zapewnia długofalowe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu. Garnek wspaniały do potraw jednogarnkowych, do wykorzystywania przez cały rok nie tylko w plenerzew dodatku w kuchni na kuchenkach i piekarniku. Kociołek żeliwny składający się z: Pokrywy grillowej (pełni funkcję patelni) Garnka Podstawy z nóżkami (nadaje się pod garnek lub pokrywkę) Garnek, pokrywka - patelnia z funkcją grilla można wykorzystać: jako kociołek do postawienia do ognia, jako grill do postawienia na żar na podstawie, jako grill do postawienia na stojaku do ognia, jako samodzielny garnek do użytkowania na płytach kuchennych (gaz, INDUKCJA, halogenowa, elektryczna i inne), jako patelnia grillowa do wykorzystania na płytach kuchennych, jako samodzielny garnek do wykorzystywania w piekarniku, jako patelnia grillowa do użytku w piekarniku, cechy: Postęp staje się tradycją - żeliwo, wyjątkowo długo utrzymuje ciepło, Kociołek z żeliwa jest wyjątkowo wytrzymały i długowieczny, Żeliwo zapewnia długotrwałe zachowanie formy, a dno nie ulega wybrzuszeniu, Można stosować w piekarniku, na kuchenkach i na ognisku, W komplecie pokrywka z funkcją patelni grillowej, podstawa z dokręcanymi nóżkami, żeliwny kociołek, nietrudny w utrzymaniu w czystości. Wymiary: Wysokość 29 cm Wysokość nóżek 14 cm Średnica kociołka 23 cm Średnica otworu kociołka/patelni grillowej 26 cm Waga 8,9 kg objętość: 5l Przed pierwszym użyciem natłuścić. Aby uniknąć rdzewienia należy zlikwidować wszystkie opakowania i etykiety. Umyć garnek w gorącej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń, a następnie spłukać i starannie wysuszyć. Popularne potrawy, które przyrządza się w kociołku to bogracz, czyli zupa gulaszowa lub pieczonki - prażonki. Także warto spróbować żeberka w kapuście, golonkę w piwie albo leczo albo gulasz grzybowy.