Grill elektryczny GRS501
Potrawy z grilla wszyscy znamy i lubimy. Potrawy przyrządzane na grillu są wyjątkowo aromatyczne, smaczne, nieraz także niskokaloryczne. Jedni spożywają przygotowane na nim mięso, inni tylko i wyłącznie warzywa, sery lub owoce morza. Potraw do przygotowania za pomocą tego urządzenia jest tak samo dużo jak zwolenników grilla konwencjonalnego albo elektrycznego, który w głównej mierze używany jest tam, gdzie nie ma możliwości rozpalenia ognia albo w mieszkaniu, gdy lubimy zjeść coś z grilla także w sezonie zimowym.
Grill elektryczny kontaktowy GRS501 o mocy 2200 W sprawia, iż grill nagrzewa się nad wyraz szybko, gwarantując wysoką produktywność działania. Grzałki umieszczone pod płytami grzewczymi w podstawie i w pokrywie utrzymują wysoką temperaturę i zapewniają równomierne grillowanie. Pokrywa, która dodatkowo powoduje, iż tłuszcz nie pryska na blat albo stolik. Jeśli chcemy mieć na oku cały proces grillowania istnieje możliwość pozostawienia otwartej pokrywy 180°, uzyskując w ten sposób podwójną powierzchnie do grillowania. Zawiasy posiadają system blokowania, który usprawnia przechowywanie urządzenia.
Wyjmowane karbowane płyty grzejne o rozmiarach 29 x 23 cm pokryte są powłoką nieprzywierającą bez PFOA, co gwarantuje, iż nasze potrawy będą bezpieczne dla zdrowia oraz nie przypalą się, ani nie przykleją podczas grillowania.
Wyjmowana tacka ociekowa na tłuszcz i wyjmowane płyty grzejne pozwalają utrzymać urządzenie w czystości i ogranicza prace konserwacyjne do minimum. Wystarczy te części umyć i pod bieżącą wodą. Regulacja temperatury pokrętłem, nienagrzewające się uchwyty, a także lampki kontrolne wskazujące czas pracy urządzenia, dopełniają komfortu obsługi.
Argumentem przemawiającym za stołowym grillem elektrycznym niewątpliwie jest to, że zajmuje on niedużo miejsca i może być stosowany o dowolnej porze roku w domu, na balkonie lub tarasie.