Corticella Bologna Makaron Penne Prodotto in Italia to włoski makaron najwyższej jakości, wytworzony z najwyższej jakości pszenicy durum, bogatej w proteiny. Tradycyjny cykl suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie wywołując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. Lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu sa otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które powiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni makaronu). Makaron Penne (rurki) - Penne (po włosku „piórka") niedługie ścięte pod kątem ostrym rurki, to jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronów. Perfekcyjnie komponuje się z pesto oraz owocami morza.
Tradycja włoskiego smaku, wielki asortyment, wysoka jakość i konkurencyjna wartość, to główne atrybuty makaronów Corticella, wykonanych w 100% z semoliny- twardej mąki z pszenicy durum. Makaron to podstawowy komponent codziennego menu każdego Włocha.
Waga netto: 0.5kg