OPIS
Miedziane naczynia już od starożytności używano do przechowywania wody.
Zalecamy przechowywać wodę w miedzianym naczyniu poprzez minimum 8 godzin lub przez całą noc. Według Ajurwedy najlepiej pić 3 kubki takiej wody dziennie.
UWAGA
Miedź jest przewodnikiem ciepła, dlatego używaj miedzianych naczyń tylko do zimnej wody, by uniknąć poparzenia. Nie używaj ich do picia innych napojów niżeli woda. Miedź jest pierwiastkiem, który prosto się utlenia. W związku z tym procesem jej kolor może ulec zmianie. Naturalnym zjawiskiem jest także obecność plam na miedzianej powierzchni. Przebarwienia wynikające z naturalnych parametry miedzi nie mają negatywnego wpływu na wodę pitną znajdującą się w miedzianym naczyniu.
SPOSÓB CZYSZCZENIA I KONSERWACJI
Umyj miedziane naczynie letnią wodą z kroplą naturalnego płynu do naczyń. Nie myj naczynia w zmywarce. Nie wystawiaj go na bezpośrednie działanie światła słonecznego. W celu uzyskania połysku miedzianej powierzchni, użyj kawałka cytryny i kropli octu lub pasty polerskiej do miedzi i wypoleruj powierzchnię naczynia.
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
EAN: 5903794180123
Kraj pochodzenia części: Indie
marka / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES: Bombay Bazaar Ashish Hinduja, Al.. Krakowska 61a, 05-090 Sękocin Nowy
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK