Kuchnia według Pięciu Przemian daje świadomość, że żywienie jest sprawą fundamentalną dla zdrowia i kondycji. Po lekturze Filozofii zdrowia i Filozofii życia już wiecie, iż dolegliwości i choroby nie spadają z nieba, sami na nie zapracowujemy.
Każde zawirowanie ma swoją przyczynę. Żeby uaktywniły się bakterie i wirusy, żeby zagnieździły się pasożyty i drożdże, musimy się osłabić, rozregulować i zniszczyć swoją równowagę kwasowo-zasadową. Żeby powstało sprzyjające środowisko dla choroby, musimy przez dłuższy czas popełniać błędy żywieniowe, żyć w emocjach, bez wypoczynku, przemarzać.
Powielając błędy naszych mam i babek dajemy przyzwolenie na uaktywnianie się chorób genetycznych. Z całym więc szacunkiem dla rodzinnych upodobań kulinarnych przyprawiajmy nasze ulubione potrawy, lecz w razie potrzeby niektóre kompletnie eliminujmy z menu.
Tytuł Filozofia smaku Autor Anna Ciesielska Wydawnictwo Wydawnictwo Anna EAN 9788390961422 ISBN 9788390961422 Kategoria Kuchnia,diety\Autorskie książki kucharskie liczba stron 320 Format 14.9x20.3x1.7 cm Rok wydania 2012 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.41 kg