Krucha i chuda kiełbasa, soczysta szynka, smakowity pasztet. Zawsze świeże, pachnące, doprawione według własnego gustu, bez konserwantów. To jest osiągalne i wcale przystępne. Wystarczy korzystne mięso, podstawowy sprzęt kuchenny i trochę chęci
Tu znajdziesz wypróbowane, konwencjonalne przepisy na kiszki, salcesony, serdelki, parówki, pasztety, szynki, galarety, wędzenie kiełbas. Przy każdym przepisie zdjęcie gotowego wyrobu.
Domowy wyrób wędlin to:
- rodzinne spędzenie wolnego czasu - nic tak nie spaja domowników, jak wspólne działanie;
- sukces towarzyski - zaproś gości, zadziw ich, smakiem wędlin własnego wyrobu;
- zdrowsze odżywianie - bez konserwantów, za każdym razem świeże, smaczne i pożywne.
Podtytuł: 70 przepisów na kiełbasy, pasztety, galarety, szynki
Tytuł oryginału: WURSTE, SULZEN, PASTETEN SELBSTGEMACHT
linia cyklu: Zrób to sam
ISBN: 9788370734374
Kod paskowy: 9788370734374
Autorzy: Gahm Bernhard
Tłumaczenie: Grabowski Adam
Wydanie: 1
Rok wydania: 2014
Kod wydawcy: 22349
Miejscowość: Warszawa
ilość stron: 144
Oprawa: Kartonowa
PKWiU: 58.11.1
Format: 13.0x19.0cm
Głębokość (mm): 8
Waga: 0.19
Język oryginału: niemiecki
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka