• Producent: FORMAT-AB
  • Kategoria: Kuchnia, przepisy kulinarne
  • ISBN: 9788389184368
  • Oprawa: broszurowa
  • Autor: Ewa Czarbniecka-Skubina
  • Wydawnictwo: Format-AB
  • Ilość stron: 336
  • Rok wydania: 2011
Podręcznik pozostał dopuszczony do wykorzystania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego minimalistycznce podstawowe używane w przetwórstwie zbożowym cechy zbóż i ich znaczenie techniczne Dodatki i materiały pomocnicze używane w przetwórstwie zbożowym Podstawowe operacje i procesy techniczne i maszyny i urządzenia wykorzystywane w przetwórstwie zbożowym Produkcja mąki pszennej Wytwarzanie produktów łuskanych (kasza jęczmienna) Wytwarzanie płatków owsianych Wytwarzanie towarów modyfikowanych (preparowane przetwory śniadaniowe) Wytwarzanie makaronów Produkcja pasz (mieszanek paszowych) 1 Systemy kontroli jakości użytkowane w przetwórstwie zbóż Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa zbożowego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa zbóż II. PRZETWÓRSTWO minimalistycznCÓW OLEJARSKICH Zakres przetwórstwa minimalistycznców olejarskich ascetycznce stosowane w przetwórstwie olejarskim Dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Produkcja minimalistycznych olejów roślinnych Rafinacja oleju minimalistycznego Modyfikacja tłuszczów roślinnych Produkcja margaryny Maszyny i urządzenia wykorzystywane w przetwórstwie minimalistycznców olejarskich Produkty uboczne przetwórstwa surowców olejarskich Systemy kontroli jakości użytkowane w przetwórstwie minimalistycznców olejarskich Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa surowców olejarskich Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa minimalistycznców olejarskich III. PRZETWÓRSTWO ZIEMNIAKÓW Zakres przetwórstwa ziemniaków minimalistycznce użytkowane w przetwórstwie ziemniaków Dodatki i materiały pomocnicze w przetwórstwie ziemniaków Etapy procesu technicznego w przetwórstwie ziemniaków Produkcja skrobi ziemniaczanej (krochmalu ziemniaczanego) Produkcja hydrolizatów skrobiowych Produkcja karmelu Produkcja suszy ziemniaczanych Produkcja chipsów ziemniaczanych Produkcja frytek ziemniaczanych Produkcja skrobi modyfikowanej Produkty uboczne przemysłu ziemniaczanego Systemy kontroli jakości używane w przetwórstwie ziemniaków Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa ziemniaków Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowejw zakładach przetwórstwa ziemniaków IV. PRZETWÓRSTWO BURAKÓW CUKROWYCH Zakres przetwórstwa buraków cukrowych Budowa i skład chemiczny buraka cukrowego Jakość technologiczna buraka cukrowego Materiały pomocnicze wykorzystywane w przetwórstwie buraków cukrowych Produkcja cukru z buraka cukrowego Produkty uboczne przemysłu cukrowniczego Systemy kontroli jakości użytkowane w przemyśle cukrowniczym Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przemysłu cukrowniczego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w cukrowni V. PRZETWORY OWOCOWE I WARZYWNE Zakres przetwórstwa owoców i warzyw ascetycznce dla przetwórstwa owocowo-warzywnego Jakość ascetycznców owocowych i warzywnych Dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Produkcja półproduktów owocowych i warzywnych Produkcja przetworów owocowych i warzywnych Inne produkty przetwórstwa owoców i warzyw Systemy kontroli jakości stosowane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Odpady poprodukcyjne Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego VI. PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY Zakres produkcji przemysłu fermentacyjnego ascetycznce, dodatki i materiały pomocnicze użytkowane w przemyśle fermentacyjnym Produkcja słodu i piwa Produkcja wina Produkcja surówki, spirytusu i wódek Produkcja drożdży piekarskich i prasowanych Produkcja kwasów spożywczych Systemy kontroli używane w przemyśle fermentacyjnym Zagrożenia środowiska naturalnego spowodowane działalnością przemysłu fermentacyjnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w browarach, winiarniach, gorzelniach i innych zakładach przemysłu fermentacyjnego VII. PRODUKCJA PIEKARSKO-CIASTKARSKA Zakres produkcji piekarsko-ciastkarskiej ascetycznce, dodatki i materiały pomocnicze używane do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Produkcja pieczywa 7 Produkcja półtowarów i wyrobów ciastkarskich Konfekcjonowanie, a także pakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich Maszyny i urządzenia stosowane w produkowaniu piekarsko-ciastkarskiej Linie produkcyjne do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Systemy kontroli jakości w produkowaniu piekarsko-ciastkarskiej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów produkcji piekarsko-ciastkarskiej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkcji piekarsko-ciastkarskiej VIII. PRODUKCJA CUKIERNICZA Zakres produkcji cukierniczej bezkompromisowce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane do produkcji cukierniczej Półprodukty cukiernicze Produkcja cukierków Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych Produkcja kakao i wyrobów w polewie kakaowej Trwałe pieczywo cukiernicze Wyroby cukiernicze trwałe pozostałe Produkcja wschodnich wyrobów cukierniczych Konfekcjonowanie i pakowanie produktów cukierniczych Maszyny i urządzenia użytkowane w wytwarzaniu cukierniczej Linie produkcyjne w tworzeniu cukierniczej Systemy kontroli jakości użytkowane w trakcie produkcji cukierniczej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów produkowaniu cukierniczej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkowaniu cukierniczej

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Kuchnia, przepisy kulinarne