Podpałka kominkowa, która ułatwi prędkie rozpalenie w domowym palenisku. Dzięki czemu od razu po przyjściu z pracy będziesz mógł odpocząć przy kominku. również w czasie grilla, bo w przeciwieństwie do niektórych rodzajów podpałek, można na niej bezpiecznie przyrządzić mięso czy warzywa, które będą nadawały się do jedzenia. Wieczory przy kominku to przyjemność, lecz rozpalanie ognia już nie zawsze wprawia w tak samo dobry nastrój. Warto rozpoczynać zawsze od takiej podpałki, która sprawi, iż drwa lub węgiel zapalą się szybciej. W składzie ma włókno drzewne i parafinę, dzięki której można uzyskać jasny, równy płomień. Nawet jeśli należycie idzie Ci rozpalanie w piecu, warto mieć pod ręką taką podpałkę na wypadek, gdyby ogień trzeba było rozpalić szybko. Podzielona została na równe kostki, które możesz komfortowo zabrać na grilla czy biwak. Znakomicie także do nauki rozpalania ognia. To sposób na bezpieczne przygotowanie grilla, na którym można piec mięso czy warzywa, za każdym razem będą nadawały się do jedzenia. Jeśli szukasz jeszcze innych rodzajów podpałki, przejrzyj pełną ofertę na stronie Castorama.pl.