od 69,99 PLN
Nóż do warzyw i owoców Fiskars Edge Producent: Fiskars Materiał wykonania: japońska stal nierdzewna Twardość stali: 53HRC Można myć w zmywarce: Tak, choć zalecamy mycie ręczne Przeznaczenie: do warzyw i owoców.
Długość ostrza: 13 cm powłoka PTFE uniemożliwia przywieraniu i broni przed korozją Trwałe połączenie ostrza z uchwytem Japońska stal nierdzewna. Innowacyjna powłoka dzięki której krojona żywność nie przywiera do ostrza a nóż prosto się czyści i jest istotnie trwały.
Oryginalny towar szanowanej marki FISKARS Produktów producenta Fiskars nie trzeba nikomu ukazujeć. To narzędzia kuchenne najwyższej jakości, które zyskały sobie przyjazne opinie choćby najszczególniej wymagających kucharzy.
Nasz nóż zapakowany jest w fabryczny blister Wszystkie noże z najnowszej linii mają biały napis z logiem na ostrzu. Dlaczego nie warto oszczędzać na nożach kuchennych? nieraz niska cena noży dostępnych w sieciówkach kusi.
poprawnie wyglądają, kosztują kilka złotych. Odradza się jednak kupowanie takich noży kuchennych. Dlaczego? Są one wytworzone z walcowanego arkusza blachy, wybijane wykrojnikami, nawet nie są hartowane.
Niska wartość jasno mówi o tym, iż nóż jest wykonany po prostu z tworzyw tanich. Na cenę noża wpływa najczęściej jakość ostrza. Jeśli będzie ono kiepskie, nóż utrudni pracę w kuchni. To po prostu pieniądze wyrzucone w błoto.
Takiego noża nie da się choćby naostrzyć. Czym kierować się, kupując noże kuchenne? Wybierając nóż kuchenny, kieruj się z zasady częstotliwością wykonywania prac kuchennych. Jeśli zawodowo zajmujesz się gotowaniem, zainwestuj w najlepsze noże,posiadać przyjemność z korzystania z nich.
Niektórym wystarczą ok. 2 noże, gdyż za ich pomocą są w stanie wykonać niemal każdą kuchenną czynność. Inni potrzebują osobnych noży do chleba, sera, mięs, ryb. Kluczowa jest oczywiście jakość. Im ulepszona jakość materiału, tym dłużej nóż będzie służyć.
niezwykle ważne jest także to, jak dbamy o noże. Regularne ostrzenie to absolutne minimum....