Nóż Santoku Victorinox Swiss Classic to to wszechstronne narzędzie kuchenne o ostrzu 17 cm do krojenia mięsa, ryb i warzyw.
Termin Santoku oznacza japońskie podejście do koncepcji uniwersalnego noża kuchennego, który może być wykorzystywany do wielu zadań i przygotowania różnorodnego typu potraw.
atrybuty noża kuchennego Victorinox Santoku:
Ostrze ze stali rdzoodpornej ma ryflowanie wzdłuż całej krawędzi tnącej, zapobiegające przywieraniu do niej krojonych warzyw i mięs.
znaczna głownia usprawnia przenoszenia pokrojonych produktów do naczyń, może posłużyć także do rozgniatania czosnku. Wielkie gabaryty powodują, iż Victorinox Santoku świetnie sprawdzi się podczas krojenia większych owoców i warzyw np. Kapusty, arbuza albo cukini.
Nóż dla szefa kuchni w ofercie sklepu Kolba.plWysoko usytuowany chwyt chroni kłykcie dłoni przed kontaktem z deską. Rękojeść noża została tworzona z tworzywa TPE.
Dzięki nad wyraz dobremu wyważeniu, niskiej wadze i specjalnemu kształtowi nóż jest wygodny w wykorzystywaniu oraz będzie chętnie użytkowany poprzez każdego miłośnika gotowania.