• Producent: Victorinox
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Rodzaj: santoku

Nóż Santoku Victorinox Swiss Classic to to wszechstronne narzędzie kuchenne o ostrzu 17 cm do krojenia mięsa, ryb i warzyw.

Termin Santoku oznacza japońskie podejście do koncepcji uniwersalnego noża kuchennego, który może być wykorzystywany do wielu zadań i przygotowania różnorodnego typu potraw.

atrybuty noża kuchennego Victorinox Santoku:

  • bardzo uniwersalny profil zapewniający możliwość wszechstronnego wykorzystania
  • Żłobienia w głowni uniemożliwiające przywieraniu do niej krojonych warzyw
  • szczególnie należycie sieka, plastruje i kroi w kostkę
  • wyprodukowany w Szwajcarii nóż Santoku z ryflowanym ostrzem
  • użyteczna rękojeść i wyjątkowo ostre ryflowane ostrze
  • Rękojeść z tworzywa TPE

Ostrze ze stali rdzoodpornej ma ryflowanie wzdłuż całej krawędzi tnącej, zapobiegające przywieraniu do niej krojonych warzyw i mięs.

znaczna głownia usprawnia przenoszenia pokrojonych produktów do naczyń, może posłużyć także do rozgniatania czosnku. Wielkie gabaryty powodują, iż Victorinox Santoku świetnie sprawdzi się podczas krojenia większych owoców i warzyw np. Kapusty, arbuza albo cukini.

Nóż dla szefa kuchni w ofercie sklepu Kolba.pl

Wysoko usytuowany chwyt chroni kłykcie dłoni przed kontaktem z deską. Rękojeść noża została tworzona z tworzywa TPE.

Dzięki nad wyraz dobremu wyważeniu, niskiej wadze i specjalnemu kształtowi nóż jest wygodny w wykorzystywaniu oraz będzie chętnie użytkowany poprzez każdego miłośnika gotowania.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne