Victorinox 5.6603.15 Fibrox to mistrzowski nóż kuchenny do filetowania, starannego cięcia, oraz trybowania mięsa.
Victorinox Fibrox – fachowy nóż do trybowaniaNiezależnie od tego, czy jesteś szefem kuchni, rzeźnikiem czy miłośnikiem domowego gotowania wybierając noże z kolekcji Victorinox Fibrox, otrzymujesz gwarancje jakości i efektywności dostępna dotąd wyłącznie w mistrzowskich nożach kuchennych.
Nóż ma niesprężystą klingę o długości 150 mm, o wąskim lekko wykrzywionym profilu, dzięki któremu oddzielanie mięsa od kości staje się prostym i szybkim zadaniem. W odróżnieniu od zwykłego noża kuchennego trybownik świetnie radzi sobie z cieciem mięsa, nie szarpiąc przy tym jego włókien. Nóż do trybowania może być wykorzystywany do codziennej obróbki mięsa, sprawiania ryb, a także krojenia wędlin. Głownię wyprodukowano ze szwajcarskiej stali nierdzewnej, która zapewnia genialne parametry tnące, jest niepodatna na złamanie i wykruszenia łatwo się ostrzy nawet za pomocą klasycznej stalki.
użyteczność i higienaElementem odpowiedzialnym za komfort stosowania noża jest rękojeść o przeciwpoślizgowej fakturze. Zastosowany elastomer Fibrox ma szorstkie wykończenie, co w połączeniu z profilowanym kształtem rękojeści zapobiega wyślizgiwaniu się noża z rąk. Jest to szczególnie ważne dla bezpieczeństwa podczas codziennej pracy z ostrym narzędziem. Dzięki zastosowaniu stali rdzoodpornej i tworzywa TPE nóż można bezpiecznie myć w zmywarce do naczyń.
cechy noża do trybowania Victorinox Fibrox