Okap teleskopowy KERNAU KTH 10.161.1 X | 171 m3/h | metaliczny Okap teleskopowy KERNAU KTH 10.161.1 X niezawodny okap teleskopowy KTH 10.161.1 X marki Kernau o szerokości 60 cm w odcieniu inox. Charakteryzuje się funkcjonalnością oraz komfortem stosowania. Posiada silnik o 2-stopniowym zakresie prędkości. Może pracować zarówno w trybie zamkniętym, jako pochłaniacz jak i otwartym, jako wyciąg. Nietrudne w czyszczeniu filtry aluminiowe zatrzymują i wyłapują cząsteczki tłuszczu i pary, powstające w procesie gotowania, zapewniając czyste powietrze w kuchni. Wbudowane oświetlenie LED gwarantuje właściwą jasność i komfortowe warunki gotowania, a sterowanie mechaniczne kołyskowe wpływa na komfort wykorzystywania sprzętu. Okap jest niezwykle estetyczny i nietrudny w obsłudze. Można go z powodzeniem zamontować nawet w małej kuchni, w której trudno o sprzęt innego rodzaju. NAJWAŻNIEJSZE atrybuty:
- Poziom hałasu: 50-62 dB
- Materiał: Stal nierdzewna + stal malowana
- Filtr: Aluminiowy, węglowy (na dodatek płatny)
- Kolor: Inox
- liczba stopni regulacji: 2
- Oświetlenie: LED
- typ okapu: Teleskopowy
- Szerokość: 60 cm
- Roczne zużycie energii: 43 kWh
- Klasa energetyczna: C
- Klasa skuteczności pochłaniania skażeń: E
- Sterowanie: Mechaniczne, kołyskowe
PRACA JAKO WYCIĄG albo POCHŁANIACZ Wszystkie okapy KERNAU mają możliwość pracy w trybie odprowadzania oparów do komina lub w trybie recyrkulacji. Dzięki tej ważnej zalecie każdy z naszych okapów możemy zainstalować w sposób zgodny z warunkami technicznymi naszej kuchni. OŚWIETLENIE LED Żarówki LED charakteryzują się niezwykle niskim zużyciem energii, które ma pozytywny wpływ na nasz budżet domowy i środowisko naturalne. OKAP TELESKOPOWY Okap do zabudowy zamontowany w szafce kuchennej. Charakterystycznym elementem konstrukcji okapu jest ruchoma szuflada, której wysunięcie rozszerza powierzchnię pochłaniającą, uruchamia urządzenie. Wyłączenie okapu następuje przez wsunięcie listwy do pozycji początkowej. STEROWANIE KOŁYSKOWE Sterowanie okapem odbywa się przy pomocy przełączników kołyskowych umieszczonych głównie na frontowej części okapu. Sterowanie kołyskowe jest wyjątkowo proste w obsłudze. Służy do włączania i wyłączania silnika, oświetlenia, a także ustawiania stopnia mocy silnika okapu. EfektywnOŚĆ Okapy KERNAU wyekwipowane zostały w silniki o różnej mocy, dzięki temu jest możliwość doboru właściwego produktu do preferencji danego klienta. WZORNICTWO
- KORPUS OKAPU: metalicznY (MALOWANY)
- FRONT: INOX
FUNKCJONALNOŚĆ - MOŻLIWOŚĆ PRACY JAKO POCHŁANIACZ albo WYCIĄG: TAK
- STEROWANIE MECHANICZNE KOŁYSKOWE: TAK
- OŚWIETLENIE: LED
- STOPNIE PRACY WENTYLATORA: 2
- 2 FILTRY ALUMINIOWE: TAK
INSTALACJA - 220 – 240 V, 50/60 HZ: TAK
AKCESORIA (dodatkowo PŁATNE)
- FILTR WĘGLOWY: wariant 10/1szt
właściwości technologicznE - wymiary (W X S X G) MM: 173 X 600 X 310 ММ
- sprawnOŚĆ MIN – MAX: 101 – 171 M3/H
- GŁOŚNOŚĆ MIN – MAX: 50-62 dB
- KLASA ENERGETYCZNA: C
- ilość SILNIKÓW: 1
- rodzaj: TELESKOPOWY
- ŚREDNICA WYLOTU: 120 MM
Okap jest dostosowany do pracy w
trybie otwartym, co oznacza,niezbędne jest podłączenie rurą do komina wentylacyjnego. Taki sposób konstrukcji sprawia, że mokre opary z gotowania i skażenia są odprowadzane poza budynek. Sprzęt funkcjonuje w
obiegu zamkniętym. Ma założone filtry węglowe, które wciągają nieprzyjemne zapachy, co sprawia, iż do kuchni powraca czyste powietrze. Urządzenie oferuje kilka
stopni prędkości, co pozwoli Ci złączyć jego pracę do intensywności skażeń w pomieszczeniu i swych jednostkowych potrzeb. Aby zagwarantować komfort i swobodę w czasie pracy w kuchni, marka zamontował w okapie
energooszczędne oświetlenie LED. Diody LED charakteryzują się niezwykle długą żywotnością i emitują jasne światło, dzięki czemu genialnie oświetlą miejsce pracy w kuchni. W tym urządzeniu znajduje się sterowanie
przy pomocy przycisków kołyskowych, które jest wyjątkowo proste w obsłudze. Tego typu sterowanie wykorzystuje się w budżetowych albo starszych typach okapów. W okapie zostały zamontowane
filtry węglowe, które posiadają w swoim składzie kuleczki węgla aktywnego, eliminujące nieprzyjemne zapachy powstałe w trakcie gotowania.