• Producent: FISKARS
  • Kategoria: Patelnie
  • Średnica: 20 cm
  • Kolor: czarny

Patelnia Hard Face - 20 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Niezwykle trwała i wytrzymała warstwa Hardtec Superior przetrwa niemało lat i bezusterkowe atrybuty, które zapobiegają przywieraniu.

Naczynie z linii Hard Face gwarantują sukces we wszelkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego wykorzystywania dla wymagających. Można je używać na wszelkich typach kuchenek. Patelnia szczególnie grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i efektywnie.wyjątkowo oporna warstwa Hardtec Superior upraszcza gotowanie – warstwa ma nieprzeciętne właściwości uniemożliwiające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest produkowane w taki sposób by przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.posiada nową, jeszcze bardziej odporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zagwarantuje pewny chwyt.Naczynie posiada czarny, matowy design.Garnek jest dopasowany do gotowania na wszelkich typach kuchni, włącznie z indukcją.wyprodukowana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarceParametry techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 20 cmŚrednica dna: 15,5 cmObjętość: 1 lWaga: 0,866 kgUżytkowanie:Przed wykorzystaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody.

Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, lub woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane żeby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.

Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy dokładnie umyć. Później, podczas typowego stosowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.

Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.

Stal nierdzewna dobrze znosi szczególnie wysokie temperatury i środki powodujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i szczególnie silne kwasy. Naczynia tworzone ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.

Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa nienaturalnego.rodzaj: UniwersalnyMateriał: Aluminium

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Patelnie