Patelnia Hard Face do naleśników – 22 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Stanowczo trwała i wytrzymała powłoka Hardtec Superior przetrwa dużo lat i niezawodne parametry, które zapobiegają przywieraniu.
Naczynie z serii Hard Face gwarantują sukces we wszelkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy do codziennego wykorzystywania dla wymagających. Można używać na wszelkich typach kuchni. Patelnia niezwykle grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i produktywnie.bardzo wytrzymała warstwa Hardtec Superior ułatwia gotowanie – powłoka ma wspaniałe cechy uniemożliwiające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu.Dno patelni jest wyprodukowane w taki sposób aby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.ma nową, jeszcze bardziej odporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zagwarantuje pewny chwyt.ma elegancką, płaską, szklaną pokrywkę wyekwipowaną w silikonowy kołnierz i wbudowany wentyl.Naczynie ma czarny, matowy design.przystosowana do gotowania na wszystkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.wyprodukowana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarce atrybuty techniczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 22 cmŚrednica dna: 18,5 cmWaga: 0,83 kg używanie:Przed użyciem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, albo kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane by zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy precyzyjnie umyć. Później, w trakcie typowego stosowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W sytuacji naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ w trakcie mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna poprawnie znosi niezwykle wysokie temperatury i środki wywołujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i bardzo silne kwasy. Naczynia wyprodukowane ze stali nierdzewnej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa nienaturalnego. Typ: UniwersalnyMateriał: Aluminium