od 212,00 PLN
oszczędzasz do 7%
Patelnia Hard Face - 24 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Wyjątkowo trwała i niepodatna powłoka Hardtec Superior przetrwa mnóstwo lat i bezusterkowe parametry, które zapobiegają przywieraniu.
Naczynie z kolekcji Hard Face zapewniają sukces we wszelkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego stosowania dla wymagających. Można je używać na wszelkich typach kuchni. Patelnia niezwykle grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i wydajnie.bardzo odporna powłoka Hardtec Superior ułatwia gotowanie – powłoka ma rewelacyjne parametry zapobiegające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest produkowane w taki sposób by przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.posiada nową, jeszcze bardziej odporną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i gwarantuje pewny chwyt.Garnek ma elegancką, płaską, szklaną pokrywkę wyposażoną w silikonowy kołnierz.Naczynie ma czarny, matowy design.Garnek jest przystosowany do gotowania na wszelkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.wytwarzana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarceParametry technologiczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 24 cmŚrednica dna: 20 cmObjętość: 1,5 lWaga: 1 kgUżytkowanie:Przed zastosowaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, lub kilka łyżek wody.
Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, lub woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane aby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.
Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy starannie umyć. Później, w trakcie charakterystycznego wykorzystywania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.
Naczynia ze stali nierdzewnej można myć w zmywarce. W przypadku naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ podczas mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.
Stal nierdzewna należycie znosi niezwykle wysokie temperatury i środki powodujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i nad wyraz silne kwasy. Naczynia wyprodukowane ze stali nierdzewnej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.
Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane lub z tworzywa sztucznego.rodzaj: UniwersalnyMateriał: Aluminium