FISKARS Patelnia 26 cm HARD FACE (1052223) (6411501702401) Ocena produktu:

od 237,00 PLN

oszczędzasz do 52%

  • Producent: FISKARS
  • Kategoria: Patelnie
  • Średnica: 26 cm
  • Kolor: czarny

Patelnia Hard Face - 26 cm Hard Face może się stać bohaterem Waszej kuchni. Niezwykle trwała i oporna warstwa Hardtec Superior przetrwa dużo lat i bezusterkowe parametry, które uniemożliwiają przywieraniu.

Naczynie z kolekcji Hard Face gwarantują sukces we wszelkich kuchennych przedsięwzięciach. Polecamy je do codziennego użytkowania dla wymagających. Można je używać na wszelkich typach kuchenek. Patelnia szczególnie grube dno, które rozprowadza ciepło równomiernie i efektywnie.niezwykle odporna warstwa Hardtec Superior usprawnia gotowanie – warstwa ma doskonałe atrybuty zapobiegające przywieraniu, które sprawdzają się przy smażeniu, pieczeniu, czy gotowaniu.Dno patelni jest wyprodukowane w taki sposób aby przyspieszyć ogrzewanie; ogrzewa się o 50% szybciej i pozwala zaoszczędzić aż do 30% energii zużywanej do ogrzania innych tego typu naczyń.posiada nową, jeszcze bardziej niepodatną powłokę pokrywającą wnętrze naczynia.Bakelitowa rączka nie rozgrzewa się i zapewnia pewny chwyt.Naczynie posiada czarny, matowy design.Garnek jest dostosowany do gotowania na wszelkich typach kuchenek, włącznie z indukcją.produkowana w Finlandii w fabrykach SorsakoskiMożna myć w zmywarceParametry technologiczne:Materiał: aluminiumGrubość dna: 5,5 - 6 mmŚrednica: 26 cmŚrednica dna: 21 cmObjętość: 2 lWaga: 1,3 kgUżytkowanie:Przed zastosowaniem należy do naczynia wlać odrobinę oleju, albo kilka łyżek wody.

Nigdy nie należy podgrzewać pustego naczynia. Kiedy olej ściemnieje, albo woda odparuje, naczynie jest wystarczająco rozgrzane żeby zacząć w nim smażyć.Smażyć należy na średnich temperaturach. Temperatury powyżej 250 °C mogą doprowadzić do uszkodzenia powierzchni naczynia.

Po użyciu, gorącego naczynia nie należy wkładać do zimnej wody. Nagła zmiana temperatury może doprowadzić do zniekształcenia dna naczynia. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy starannie umyć. Później, podczas typowego użytkowania, naczynie należy myć zaraz po jej użyciu.

Naczynia ze stali rdzoodpornej można myć w zmywarce. W sytuacji naczyń z aluminium zalecane jest mycie ręczne, ponieważ w trakcie mycia w zmywarce może zostać uszkodzona ich powierzchnia. Mycie ręczne pozwoli na przedłużenie ich żywotności.

Stal nierdzewna należycie znosi bardzo wysokie temperatury i środki powodujące korozję. Jedyne środki, które mogą uszkodzić stal nierdzewną to sól i niezwykle silne kwasy. Naczynia wykonane ze stali rdzoodpornej mogą być ogrzewane aż do temperatury 250 °C.

Aby zapewnić dłuższą żywotność naczyń ze stali rdzoodpornej należy stosować przy mieszaniu czy obracaniu ogrzewanej żywności, akcesoria drewniane albo z tworzywa nienaturalnego.rodzaj: UniwersalnyMateriał: Aluminium

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Patelnie