od 379,00 PLN
Hard Face OPTIHEAT rondel z pokrywką Hard Face to powszedni bohater kuchenny. Wyjątkowo niepodatna powierzchnia Hardtec Superior posiada niewiarygodne właściwowości nieprzywierające, które wytrzymają długie lata.
pokaźne użycie, które pomoże odnieść sukces na każdym kuchennym polu. Polecamy do codziennego wymagającego gotowania na wszelkich typach kuchenek. Mocna aluminiowa warstwa unikatowe przewodzenie ciepła, a powierzchnia Hardtec Superior dzięki właściwościom nieprzywierającym ułatwia gotowania np.
kasz i produktów mlecznych. Dno zostało zoptymalizowane do ogrzewania szybszego o 50%, oszczędza 30% energii. Nad wyraz potężne dno równomiernie i sprawnie rozprowadza ciepło. Patelnia jest nieskomplikowana w czyszczeniu.
wykonana z nowego, jeszcze bardziej odpornego materiału. Postępowa technika OPTIHEAT™ broni naczynie przed zagrzaniem do wyższej temperatury niżeli 230° na płycie indukcyjnej, a dzięki temu wydłuża jego żywotność.
Bakelitowy uchwyt pozostaje zimny i gwarantuje korzystne chwytanie. Szklana pokrywka z uszczelką silikonową zaimplementowaną funkcję odlewania. Czarne zabezpieczenie przeciw płomieniom dopełnia czarny matowy design.
produkowany w Finlandii w fabrykach Sorkakoski. Stosowny do wszystkich typów kuchni. Pasuje do mycia w zmywarce. Dane techniczne patelni Hard Face OPTIHEAT 26 cm Materiał: aluminium solidne dno: 5,5-6 mm pojemność: 2,8 l Średnica: 26 cm Średnica spodu: 20,5 cm Waga: 2,1 kg wykorzystywanie i czyszczenie patelni z pokrywką Hard Face 26 cm Przed rozpoczęciem gotowania należy wlać na patelnię trochę oleju albo parę łyżek wody.
Nie należy zagrzewać pustej patelni. Kiedy olej zbrązowieje albo woda wyparuje, patelnia jest wystarczająco rozgrzana do smażenia. Należy smażyć na średnim ogniu. Temperatura ponad 250 °C może uszkodzić powierzchnię.
Gorącego naczynia nie należy wkładać pod zimną wodę, ponieważ szok temperaturowy może spowodować nierówności na dnie. Przed pierwszym wykorzystaniem naczynie należy umyć, a następnie myć po każdym użyciu. Produkty ze stali rdzoodpornej są odpwiednie do mycia w zmywarce.
Mycie ręczne naczyń z powierzchnią aluminiową i nierdzewną wydłuższa ich żywotność. Stal nierdzewna wytrzymuje także nad wyraz wysokie temperatury i substancje korozyjne, jak np. Kwasy. Do substancji, które mogą uszkodzić stal należą sole oraz arcytrudnie silne kwasy.
Produkty ze stali rdzoodpornej wytrzymują aż do 250 stopni. Do dłuższej wytrzymałości należy używać plastikowych lub drewnianych akcesoriów.