Patelnia kwadratowa do placuszków, burgerów albo jajek. Stworzona z masywnego odlewanego aluminium. Pokryta granitową powłoką nowej generacji. W odróżnieniu od klasycznych, lekkich patelni ta nagrzewa się mocniej i trzyma temperaturę dłużej.
zaimplementowana granitowa powłoka jest wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje pokaźniejszą twardość. Jest twardsza niż teflon, ale przy tym zachowuje jego zalety: nie przypala, prawidłowo rozprowadza ciepło.
Łączy atuty naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie mocne strony teflonu, ale jest bardziej wytrzymała na uszkodzenia, przewyższa w tym choćby powłoki ceramiczne. Granitowa warstwa na tej patelni sprawia, iż naczynia są wyjątkowo wytrzymałe na wszelkie zarysowania i trwałe.
Ten typ patelni pozwala ponadto na smażenie przy użyciu niewiele znaczącej ilości tłuszczu, ponieważ patelnia rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią. Dopasowana do wszystkich typów kuchni (za wyjątkiem indukcyjnych).
rozmiary: 19 x 19 x 2,5 cm, średnica oczka: 9 cm