Przeznaczenie potężna patelnia, która posłuży w kuchni nawet przez kilka lat to marzenie każdego kucharza. Dlatego podczas dobierania swego wyposażenia kuchennego warto sięgnąć po sprawdzone rozwiązania, takie jak patelnia STONE.
To naczynie, które można użyć do zapiekania i serwowania niewielkich potraw. Stanie na wysokości zadania rewelacyjnie do warzyw, mięsa, ryb, a także jajek. W komplecie znajduje się dostosowana, bambusowa podkładka, która pozwala na spektakularne podanie potraw prosto z patelni.
atrybuty standardowe Uchwyt o użytecznym kształcie usprawnia przenoszenie naczynia. Dzięki grubemu dnu, patelnia bardzo ekspresowo się nagrzewa i jednocześnie utrzymuje temperaturę przyrządzonego dania.
Patelni można używać w piekarniku, a także na kuchence gazowej. Przed pierwszym użyciem zaimpregnować olejem, nie używać detergentów, nie myć w zmywarce, po umyciu wytrzeć do sucha. Podstawka z opornego drewna bambusowego ma zarys kwadratu o boku 12,5 cm.
Materiał Patelnię wykonano z żeliwia, które znamionuje się przede wszystkim ogromną trwałością. Nie musimy martwić się o uszkodzenia i zarysowania powłoki. Jest to materiał solidny, który utrzyma swoje właściwości przez długi czas.
Do pielęgnacji patelni żeliwnych nie należy wykorzystywać detergentów. Patelnię myjemy pod bieżącą wodą- nie wolno myć jej w zmywarce. Osuszamy ją i natłuszczamy zwykły olejem za pomocą pędzelka. Po takiej pielęgnacji odkładamy naczynie na półkę.
informacje uzupełniające Średnica: 12,5 cm Średnica dna: 10 cm Długość rączki: 8 cm Szerokość kompletna (z rączką): 20,5 cm rozmiary podstawki: 12,5 x 12,5 cm Na wszystkie typy kuchenek: elektryczne, gazowe, indukcyjne