• Producent: Klausberg/Kinghoff
  • Kategoria: Patelnie
  • Średnica: 25, 26 cm
  • Powłoka: emaliowana
  • Materiał: żeliwo

W równomiernym rozprowadzaniu ciepła kryje się największa tajemnica patelni żeliwnych. Patelnie nieprzeciętnie magazynują ciepło co sprawia, że nasze potrawy dochodzą w sposób stopniowy i równomierny. Patelnie żeliwne doskonały wpływ na nasze zdrowie. Dzięki zastosowaniu naturalnego materiału jakim jest żeliwo, ograniczamy liczba zgubnych substancji jakie wnikają do jedzenia w czasie wykorzystywania patelni teflonowych. Dodatkowym atutem jest to że w czasie przygotowywania potraw na patelniach żeliwnych wydzielają się niewielkie ilości żelaza, pierwiastka potrzebnego dla naszego organizmu. Jest to zdecydowana korzyść, zwłaszcza dla osób zmagających się z anemią.

Czarna powierzchnia została uzyskana dzięki nieszablonowemu procesowi wypalania żeliwa w oleju roślinnym w szczególnie wysokiej temperaturze. Powierzchnia została ponadto oksydowana co obniża podatność na rdzewienie. Zaleca się jednak okresowe smarowanie całej powierzchni cienką powłoką oleju jadalnego aby nie dopuścić do pojawienia się rdzy.

Produkty żeliwne nie są dostosowane do mycia w zmywarkach. Należy je myć ręcznie i następnie wytrzeć do sucha aby uniknąć pojawiania się rdzy.

Średnica: 26 cm

dopasowana do wszystkich typów kuchenek, także indukcyjnych.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Patelnie