SONKO Pieczywo lekkie pełnoziarniste 170 – dla każdego!Pieczywo pełnoziarniste sugerowane jest nie tylko osobom, które powinny trzymać się diety z niskim indeksem glikemicznym, lecz wszystkim, którzy chcą zadbać o swoje korzystne samopoczucie i dietę.
Pełne ziarno bowiem wolniej się trawi, dzięki temu energia z posiłku wydziela się stopniowo, dając uczucie sytości na długi czas!Lekkie pieczywo pełnoziarniste – z dodatkiem gryki i inulinyPieczywo pełnoziarniste ma niższy indeks glikemiczny aniżeli białe, co sprawia, iż zachowana jest równowaga glikemiczna organizmu – węglowodany złożone trawią się wolniej, uwalniając do organizmu energię stopniowo, więc poziom cukru we krwi łagodnie wzrasta, a następnie powoli opada.Dodaliśmy do niego dodatkowo inulinę i błonnik gryczany, dzięki którym jeszcze dłużej pozostaniesz syty po posiłku.
Co więcej, regularne spożywanie szerokich ilości błonnika chroni układ pokarmowy przed obecnośćm dolegliwości z nim związanych, a także zniża ryzyko zachorowania na nowotwór jelita grubego.Oprócz błonnika gryczanego, w składzie możesz też znaleźć mąkę gryczaną.
Gryka jest jednym z naszych lokalnych superfoods. Jest ona bowiem doskonałym źródłem białka, obszerne ilości aminokwasów egzogennych, które człowiek musi pobierać z pokarmem. Można w niej znaleźć na dodatek sporo witamin z grupy B (B1, B2, B6).
Poza tym mieści ona także niemało minerałów takich jak: żelazo, cynk, magnez, miedź, fosfor i potas.W skrócie: – źródło błonnika– bez dodatku cukrów**– z inuliną (błonnik rozpuszczalny)– minerały pochodzenia naturalnego– źródło magnezu, żelaza, cynku i potasu– wysoka zawartość chromu– 1 kromka to ok.
20 kcal– 60% mąk pełnoziarnistych** mieści naturalnie występujące cukry