• Producent: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302157400
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Dominik Piotr
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 218
  • Rok wydania: 2018

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży gastronomicznej. W publikacji poruszono zagadnienia związane z zagrożeniami, które tworzy praca w gastronomii.

Omówiono szczegółowo właściwą organizację stanowiska pracy, dzięki której można zmniejszyć ryzyko zgubnego wpływu realizowanych zadań na pracownika. Przybliżono zasady udzielania pierwszej pomocy, do czego wykorzystano bogaty materiał zdjęciowy, ilustrujący poszczególne zabiegi wykorzystywane w zagrożeniu życia.

Zaprezentowano zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności, a nacisk położono na zagrożenia mikrobiologiczne. Szczegółowo przedstawiono systemy posiadające gwarantować bezpieczeństwo konsumenta. Zaprezentowano liczne druki z ksiąg HACCP.

wyodrębniono także działania, które powinny podejmować zakłady gastronomiczne w celu zmniejszenia negatywnego wpływu na środowisko naturalne. Transparentne schematy i tabele usprawniają przyswojenie wiadomości.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki