• Producent: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302167812
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Anna Kmiołek-Gizara
  • Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
  • Ilość stron: 168
  • Rok wydania: 2017
  • Poziom nauczania: szkoła średnia

Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyznaczone w Podstawie kształcenia w zawodzie. Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych.

Publikacja koncentruje się na takich efektach kształcenia jak: racjonalne gospodarowanie minimalistyczncami i odpadami, rozpoznawanie instalacji i sprzętów w zakładach gastronomicznych, innowacyjnanie zgodnie z instrukcjami obsługi.

Dla przyszłych kucharzy i techników żywienia nad wyraz przydatne będą wzory dokumentacji zgodnej z systemem HACCP używanej w zakładach gastronomicznych. Atutem publikacji jest też bogaty materiał uzupełniający, którego znajomość będzie pomocna podczas egzaminu poręcznego.

Rysunki upraszczają zrozumienie trudniejszych zagadnień i prezentują oznaczenia stosowane w gastronomii.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki