• Producent: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302149962
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Drogoń Witold, Granecka-Wrzosek Bożena
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 362
  • Rok wydania: 2015

Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Publikacja umożliwia sprawdzenie umiejętności związanych ze używaniem sprzętu i technikami sprzątania jednostek mieszkalnych oraz wiedzy dotyczącej zasad kompletowania wyposażenia w tych jednostkach, procedur utrzymania czystości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie czy przyjmowania zleceń na usługi dopełniające.

Dzięki niej uczeń utrwali wiadomości na temat zasad i form przyjmowania zleceń na usługi , a także przećwiczy tworzenie jadłospisu zgodnie z obowiązującymi zasadami i dopasowanego do potrzeb gości, a także techniki nakrywania stołu i przygotowywania śniadań hotelowych i podawania ich do pokojów.

Po każdym rozdziale zamieszczono karty pracy zawierające zadania praktyczne do samodzielnego wykonania. Publikacja rekomendowana do użycia w trakcie zajęć w pracowni.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki