• Producent: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302135897
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Anna Kmiołek
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 184
  • Rok wydania: 2020

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów).

Publikacja pozwala zdobyć wiedzę i umiejętności potrzebne do przygotowywania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych oraz posiłków powszednich i okolicznościowych.

Liczne ilustracje usprawniają zapamiętanie ważniejszych treści. Dla nauczycieli przystępne są darmowe materiały metodyczne - do pobrania w Klubie Nauczyciela.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki