• Producent: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
  • Kategoria: Podręczniki
  • ISBN: 9788302150449
  • Oprawa: miękka
  • Autor: Dorota Czerwińska
  • Wydawnictwo: WSiP
  • Ilość stron: 232
  • Rok wydania: 2015
Podręcznik dedykowany do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).

Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych artykułów spożywczych, wpływów procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów spożywczych, przechowywania żywności i jego wpływu na wartość odżywczą, utrwalania żywności, wzbogacania żywności, żywności poręcznej, wygodnej i dietetycznych środków spożywczych, organizmów genetycznie modyfikowanych, zasad znakowania żywności, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, planowania jadłospisów, zaleceń żywieniowych dla najróżniejszych grup ludności, podstaw żywienia dietetycznego, żywienia w zakładach gastronomicznych, zachowań żywieniowych i ich wpływu na zdrowie, alternatywnych sposobów odżywiania się, instytucji zajmujących się problematyką żywienia.

Podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych kwalifikacja T.15.1
ISBN: 9788302150449
Kod paskowy: 9788302150449
Autorzy: Czerwińska Dorota
Wydanie: 1
Rok wydania: 2015
Kod wydawcy: 20321
Miejscowość: Warszawa
ilość stron: 232
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 17.0x24.5cm
Głębokość (mm): 9
Waga: 0.35
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Podręczniki