tradycyjne korki do butelek na wino aglomerowane rozmiar 23 mm x 38 mm Korki stworzone z granulek szampańskich o frakcji (granulacji) 3/7 mm W przeciwieństwie do zwykłych korków aglomerowanych te korki są formowane indywidualnie, tzn.
są prasowane sztuka po sztuce. W sytuacji zwykłych korków aglomerowanych formowane są w długie walce a następnie cięte na sztuki; W przeciwieństwie do zwykłych korków aglomerowanych korki te są poddawane wielokrotnemu procesowi kontroli jakości, który sprowadza się typowo do wyeliminowania wszelkich lotnych zanieczyszczeń.
Zwykłe korki aglomerowane podlegają podstawowemu oczyszczeniu parą na etapie granulek i na tym się w zasadzie kończy. Tutaj kontrolowane są granulki i gotowy korek. Badany jest skład chemiczny korka, zawartość pyłu, nadtlenku oraz nanoszona jest warstwa ochronna na bazie parafiny i silikonu spożywczego, żeby ułatwić wkładanie i wyciąganie korka; Winiarz ma pewność, iż jego wino czy inny wyrób zamknięty tym korkiem nie nabierze niepożądanych zapachów.
wymiar 23 mm x 38 mm sprawia, że korkowanie w domowych warunkach staje się łatwiejsze. Korek się nie kruszy, ponieważ ma fazowane krawędzie i jest bardziej rozciągliwy. Co zyskuje klient? pewność, że wino jest zamknięte porządnym korkiem wyprodukowanym poprzez najkorzystniejszego producenta na świecie; doskonałą jakość za niską cenę; łatwość korkowania i wydobywania z butelki Korki są naturalne, co widocznie podciąga wartość opakowania i nadaje autentyczności.
w wyniku czego towar jest postrzegany, jako bardziej prestiżowy i droższy. KORKI wymagają zastosowania korkownicy (dostępne w naszym sklepie).