Balocco Babka Pandoro z pistacjami i orzechami
Ten tradycyjny wypiek powstaje z najkorzystniejszej jakości składników, dzięki temu oprócz świetnego smaku i zapachu, zyskuje dodatkowo nadzwyczajną puszystą konsystencję. Babka Pandoro firmy Balocco to przysmak, na który skuszą się wszyscy. Drożdżowa babka wypełniona jest dwoma kremami — pistacjowym i orzechowym, a jej wierzch oblany został grubą warstwą perfekcyjnej czekolady i posypany nieprzeciętnymi pistacjami.
Pandoro to tradycyjny, włoski wypiek, który gości na stołach u Włochów nad wyraz w okresie świąt Bożego Narodzenia. Mieszkańcy Italii kochają babkę Pandoro za niesamowity maślany smak i waniliowy aromat. Ten klasyczny wypiek powstaje z najlepszej jakości komponentów, dzięki czemu oprócz wyśmienitego smaku i zapachu, zyskuje ponadto wyśmienitą puszystą konsystencję. Babka Pandoro marki Balocco to przysmak, na który skuszą się wszyscy. Drożdżowa babka wypełniona jest dwoma kremami — pistacjowym i orzechowym, a jej wierzch oblany został grubą warstwą perfekcyjnej czekolady i posypany idealnymi pistacjami. Babka Pandoro zamknięta została w poręcznym kartoniku z uchwytem.
Tradycje marki BALOCCO sięgają 1927 roku, kiedy to Francesco Antonio Balocco otworzył w Fossano swoją pierwszą piekarnię, cukiernią i kawiarnię. Francesco uczył się zawodu od 11 roku życia a doświadczenie zdobywał u najznamienitszych w owym czasie piekarzy i cukierników w Piemoncie. Dynamiczny rozwój firmy został zatrzymany w trakcie II Wojny Światowej ale zaraz po jej zakończeniu Francesco wraz z synem Aldo otworzyli nie tylko piekarnię, sklep i kawiarnię ale w 1949 roku uruchomili fabrykę produkującą ciastka pakowane w puszki, które można było sprzedawać nie tylko w rodzinnej miejscowości lecz także w odleglejszych zakątkach Włoch. Kolejnym flagowym produktem firmy stały się ciasta na zakwasie, nieraz z dodatkiem migdałów. W latach 70-tych Aldo Balocco podjął spektakularną jak na owe czasy decyzję i zlecił przygotowanie i wyemitowanie w telewizji spotu reklamowego ciast Balocco. Reklama w której wystąpiły znane tancerki, bliźniaczki była rewolucyjnym momentem w popularyzacji firmy we Włoszech. Od tego momentu produkty Balocco były już znane i pożądane nie tylko w Piemoncie lecz w całym kraju.
aktualnie już trzecie pokolenie rodziny Balocco kieruje firmą i dba o jej wizerunek oraz wysoką jakość włoskich ciast i ciasteczek tworzonych według konwencjonalnych, strzeżonych przez rodzinę receptur.
Włoska babka z nadzieniem - Balocco Panettone Maxiciok
Babka Balocco Pannettone Maxiciok zamiast kandyzowanych owoców wypełniona jest kremem. Taka włoska babka będzie się idealnie prezentować na świątecznym stole i niewątpliwie zadowoli gusta wielu smakoszy.
Balocco Panettone Maxiciok 800g zapakowana jest w wytworne pudełko z uchwytem. Dzięki czemu z powodzeniem może pełnić rolę świątecznego prezentu.
Termin przydatności: 30.04.2025
Wysoka jakość i delikatny smak sprawiają, iż ciasto jest genialnym deserem na każdą okazję. Połączenie starej receptury z postępową technologią powoduje,otrzymujemy produkt odmienny od wypieków zalewających polski rynek. Babka może być oryginalnym prezentem pod choinkę.
Każdy miłośnik włoskich smaków nie może nie skosztować panettone czyli smacznej babki włoskiej. Wysoka jakość wypieku i delikatny smak powodują, iż każde podniebienie zostanie dopieszczone. Babka włoska pasuje na każdą okazję, jednak z zasady jest ona poszukiwana na święta, gdzie w rodzinnej atmosferze zostanie zjedzona pozostawiając niesamowity smak w pamięci.
Babki zapakowane są w wysmakowane opakowania, dzięki czemu mogą okazać się niezwykłym, słodkim prezentem.