Sapori powstało w 1832 roku dzięki intuicji Virgilio Sapori, znanego toskańskiego aptekarza, który w swym laboratorium znalazł nieprzeciętne miejsce do stworzenia prawdziwego warsztatu smakowego. Dziś, podobnie jak wtedy, najlepsze surowce łączą się z toskańską pasją i sztuką cukierniczą w ciągłym poszukiwaniu doskonałości i umiejętności odnawiania i reinterpretacji tradycji.
Cantuccini Sapori e mandorle posiadają oznaczenie IGP – bronionym Oznaczeniem Geograficznym. To jedne z najpopularniejszych włoskich ciastek na świecie. IGP zagwarantuje produkcję ciasteczek wyłącznie na obszarze administracyjnym Toskanii.
Ciasteczka z migdałami genialne do kawy, są kruche i lekko słodkie z pokaźnymi kawałkami migdałów. Ciastko najlepiej zanurzyć w filiżance kawy, żeby stały się miękkie i delikatne.
SKŁAD: Mąka pszenna, cukier 30%, migdały 20%, żółtko jaja 4,8%, jaja 4,8%, świeże mleko pasteryzowane 4,8%, masło, miód 0,5%, substancje spulchniające, sól, aromaty. Mogą zawierać soję i inne orzechy.