• Producent: SONKO
  • Kategoria: Pozostałe delikatesy

SONKO Wafle ryżowe z pestkami dyni i algami morskimi 130 g – smaczne i chrupiące!Wafle Ryżowe SONKO to zupełnie świeże ujęcie konwencjonalnego wafla. Są wykonane z brązowego ryżu i posiadają niższy indeks glikemiczny niż zwykły biały ryż.

Zawierają też niewielką liczba wapnia, który pomaga tworzyć silne kości. Pyszny smak i niska zawartość kalorii sprawią, iż możesz cieszyć się swoją ulubioną przekąską bez poczucia winy!Wafle z brązowego ryżu – niski indeks glikemiczny, długie uczucie sytościRyż brązowy jest bardziej wartościowy odżywczo niżeli ryż biały.

w głównej mierze dlatego,mieści on dużo więcej błonnika, co przyczynia się do obniżenia indeksu glikemicznego potraw z jego udziałem, gwarantuje uczucie sytości na dłużej. Błonnik odpowiada w dodatku za ochronę przewodu pokarmowego, reguluje trawienie i zmniejsza ryzyko występowania nowotworu jelita grubego.Poza błonnikiem ryż brązowy jest źródłem witamin (z grupy B i witaminy E), składników mineralnych (wapń, fosfor, potas, magnez, żelazo) oraz substancji takich jak: GABA, gamma-oryzanolu, fitosteroli, polifenoli, tokotrienoli i alfa-tokoferolu.

To właśnie dzięki nim działa on antyoksydacyjnie, udoskonala działanie układu immunologicznego, wpływa dobroczynnie na pracę wątroby i całego układu trawiennego. Ma też dużo niższy IG, a także zagwarantuje uczucie sytości na dłużej.Natomiast pestki dyni i algi morskie wspierają organizm w prawidłowym trawieniu, dostarczają wielonasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6, a także działają antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie.Wafle ryżowe nie zawierają glutenu, co potwierdza dokument Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

W skrócie:– towar bezglutenowy– źródło błonnika– wypiekane z pełnego ziarna– z pestkami dyni i algami morskimi– 1 wafel to ok. 36 kcal– chrupiące– doskonały zamiennik tradycyjnego pieczywa– znakomita przekąska każdego dnia

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe delikatesy