technika sous-vide to już nie tylko restauracyjny luksus: z cyrkulatorem do sous-vide Zwilling Enfinigy w białym albo czarnym wydaniu przygotowanie potraw tą nowoczesną metodą staje się prostą, komfortową codziennością. Gotowaniem sous-vide albo próżniowym nazywamy sposób przygotowania potraw opierający się o kąpiel wodną zapakowanego próżniowo produktu w wspaniałej, realnie najniższej temperaturze. Wynikiem jest wyśmienicie, równomiernie ugotowane mięso, ryby, warzywa czy owoce.
ergonomiczny, kompaktowy cyrkulator Zwilling Enfinigy zezwala na nie tylko kontrolowanie temperatury wody i czasu gotowania, lecz w prosty i instynktowny sposób umożliwia ich ustawienie przy pomocy LED-owego wyświetlacza dotykowego. Dzięki podziałce 0.5°C i dokładności ± 0.1°C-0.2°C w przedziale 40-70°C uzyskasz istotnie dokładne ustawienia. Kiedy Ty zajmiesz się pysznymi dodatkami, timer zrobi swoje, aby na koniec pracy dać Ci znać sygnałem dźwiękowym. Chcesz zjeść nieco później? Żaden problem! Po prostu zostaw jedzenie w wodzie – stopień ugotowania pozostanie wyśmienity. I voilà! Sous-vide w niedużym paluszku!
właściwości SZCZEGÓLNE
- intuicyjny wyświetlacz dotykowy LED z zastosowanym wskaźnikiem temperatury i czasu
- skrupulatne ustawienia temperatury co 0.5°C
- Wysoka staranność ± 0.1-0.2°C w przedziale 40-70°C
- Funkcja timera od 0 do 99:59 godzin z podziałką co 1 minutę
- Moc 1200 W dla stanowczo prędkiego podgrzewania wody
- Zintegrowany klips mocujący dla komfortowego przytwierdzenia do garnka
- Maksymalne bezpieczeństwo dzięki stopniowi ochrony IPX7
- Grzałka ze stali rdzoodpornej z żaroodpornymi elementami z tworzywa nienaturalnego na spodzie, aby zapobiec zarysowaniu naczynia
- Długość kabla 1.25 m
- W komplecie z tekstylną torbą do przechowywania, ergonomicznymi tablicami i przepisami
rozmiary
Długość: 5 cm
Szerokość: 8.5 cm
Wysokość: 32 cm
Masa: 1.26 kg