Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach potraw zapakowanych próżniowo w woreczki. Świetne urządzenie do gotowania w niskich temperaturach SOUS-VIDE marki Hendi. Prezentowany model powinien znaleźć się na wyposażeniu każdej kuchni, zezwala na przyrządzanie smacznego i zdrowego jedzenia.
Urządzenie Sous Vide pozwala na przygotowanie wybornych potraw o bogatym smaku i konsystencji, których nie da się osiągnąć innymi znanymi metodami. Żywność nie traci aromatu ani wartości odżywczych, zachowuje witaminy, naturalne soki i pozostaje delikatna i soczysta. Metoda sous vide to jeden z najmocniej sprawnych sposobów użycia zalet gotowania w niskiej temperaturze. W ten sposób można przygotować mięso,ryby, warzywa, a choćby owoce – wystarczy tylko ustawić odpowiednią temperaturę, a resztą zajmie się urządzenie. Stała niska temperatura zapewnia równomierne ugotowanie, a przy poprawnie ustawionej temperaturze potrawa nie może się nie udać. W sytuacji gotowania w woreczku próżniowym, naturalne aromaty i soki wprowadzane są do żywności dając w rezultacie nadzwyczajny smak i wspaniałą konsystencję. Wykorzystanie urządzenia Sous Vide optymalizuje pracę w kuchni. Żywność można przygotować z kilkugodzinnym albo choćby kilkudniowym wyprzedzeniem. Po przygotowaniu żywności można ją pozostawić w urządzeniu do momentu podania – żywność można tak zostawić na kilka godzin a choćby dni bez ryzyka zepsucia. Choćby najgrubsze kawałki mięsa zyskują miękkość i stają się soczyste.
Uwaga:
W zestawie separator i 4 przekładki ze stali nierdzewnej.