NATURALNE MASŁO KAKAOWE /Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter/
Naturalne, nierafinowane, kosmetyczne, tłoczone na zimno masło kakaowe o atrakcyjnym zapachu otrzymywane w 100% z owoców kakaowca. Gromadzi wolne kwasy tłuszczowe, sterole roślinne, naturalne antyutleniacze oraz witaminy. Wykazuję silne działanie natłuszczające, nawilżające, regenerujące, a także ujędrniające. Dzięki bogactwu przeciwutleniaczy opóźnia procesy starzenia się skóry, zmniejsza widoczność zmarszczek i blizn. Jest biozgodne ze skóra człowieka, elementy w nim zawarte są poprzez skórę tolerowane i prosto wchłaniane chroni skórę przed złym wpływem czynników zewnętrznych oraz pełni funkcję naturalnego filtra UV. Asygnowane do skóry suchej, dojrzałej i zniszczonej.
Masło kakaowe marki ETJA jest w 100% naturalne.
Masło kakaowe jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać minimalne różnice w odcieniu, zapachu i gęstości.
Sposób użycia:
-Stosować bezpośrednio na skórę, zwłaszcza suchą, wrażliwą ze skutkami AZS, łuszczycy, podrażnień i pęknięć,
-kąpiel - dodawać łyżkę masła kakaowego (ok. 10 gram) do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody,
-baza do produkcji domowych balsamów i kremów silnie natłuszczających,
-Stopione do płynnej postaci można wcierać końcówki włosów zamiast konwencjonalnej maski do włosów. Po zabiegu należy umyć włosy delikatnym szamponem,
-wspaniale sprawdza się jako naturalny produkt ochronny do ust (m. In. Ochrona przed wiatrem i mrozem),
-jako balsam regeneracyjny do stóp. W połączeniu do 70% z innym olejek np. Arganowym silnie regeneruje skórę zmęczonych stóp, a także zmiękcza zrogowaciały naskórek, przyśpiesza gojenie się pękającego naskórka,
-perfekcyjny przy kuracjach odchudzających, silnie ujędrnia zwiotczałą i niewiele elastyczną skórę,
-jako balsam silnie natłuszczających do rąk – broni przed złym wpływem czynników zewnętrznych (słońce, mróz), pielęgnuję dłonie
-jako balsam do opalania dla osób mających problem z opalenizną – wyrównuje koloryt i przyspiesza opaleniznę.
Postać:
Masło o odcieniu beżowo-brązowym o przyjemnym słodkim zapachu czekolady. Która pod wpływem temperatury ludzkiego ciała staje się płynna. Temperatura topnienia ok.33-35 stopni Celsjusza.
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej, w miejscu niedużo nasłonecznionym.
Pochodzenie:
Państwa Afryki/Ghana
Producent: Etja