Biotyczny krem nawilżający z konwalikiem japońskim, jogurtem i inuliną. Łagodzi dyskomfort skóry suchej, wrażliwej, napiętej, swędzącej, przesuszonej i skłonnej do atopii. Powiększa ochronę skóry, przywraca i utrzymuje mikrobiotyczną równowagę. Pomaga nawilżyć, ukoić i złagodzić skórę, bardzo po użyciu maseczki ochronnej. Produktywnie kondycjonuje skórę.
Ekstrakt z Konwalnika japońskiego nawilża i przywraca homeostazę skóry atopowej, a także wzmacnia barierę skórną.
Jogurt znany probiotyk, bogaty w białko, wapń i kwas mlekowy. Przyczynia się do utrzymania naturalnej mikroflory skóry.
Inulina roślinny polisacharyd fruktozy pochodzący z cykorii. Znana jest z atrybuty prebiotycznych. Daje możliwość zmniejszenia destrukcyjnych bakterii na skórze, jednocześnie namawiając do wzrostu bakterie ochronnych albo neutralnych.
Krem nie gromadzi substancji zapachowych.
Przeznaczenie: powiększa ochronę skóry, przywraca i utrzymuje mikrobiotyczną równowagę. Pomaga nawilżyć, ukoić i złagodzić skórę, bardzo po użyciu maseczki ochronnej. Skutecznie kondycjonuje skórę.
Jak stosować: Nanieść krem na oczyszczoną skórę twarzy. Pozostawić do wchłonięcia.
Ostrzeżenia: Preparat do korzystania zewnętrznego. Nie stosować w okolicy oczu, błon śluzowych i na podrażnioną skórę. Przechowywać z dala od dzieci, w suchym pomieszczeniu, w temperaturze pokojowej.
Ingredients: Aqua (Water), Polyglyceryl-3 Distearate, Glycerin, Tripelargonin, Glyceryl Stearate, Brassica Campestris (Rapeseed) Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Coco-Caprylate/Caprate, Sodium Polyacrylate, Phenoxyethanol, Cetearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Ophiopogon Japonicus Root Extract, Glyceryl Stearate Citrate, Maltodextrin, Ethylhexylglycerin, Inulin, Yogurt Powder