Sylikonowa mata Elastomoule do ciastek z rantem - delikatny relief. produkowana z wysokiej jakości płynnej pary sylikonowej z pyłem stalowym. Odcień szary. Rewelacyjne rozprowadzanie temperatury dzięki mikro pęcherzykom powietrza w tworzywie silikonowym; przy pieczeniu składniki płynne ulegają karmelizacji, dzięki temu uzyskujemy chrupiącą skórkę; szybsze schładzanie dzięki domieszce pyłu stalowego; świetne wykończenie form; łatwość wyjmowania upieczonego ciastka. Zakres temperatury od -70˚C do +300˚C.
Należy pamiętać:
Tylko przed pierwszym użyciem należy natłuścić matę odrobioną masła lub oleju (przy każdym następnym użyciu maty nie będzie to niezbędne).
Do pieczenia używaj rusztu, a nie blachy - lepszy obieg powietrza.
Nigdy nie zostawiaj pustych foremek: jeśli nie masz wystarczającej ilości ciasta, posyp mąką, żeby uniknąć uszkodzenia maty.
Myj formy gorącą wodą lub w zmywarce.