• Producent: Hendi
  • Kategoria: Pozostałe wyposażenie gastronomii
Uzdatniacz wody to urządzenie do zmiękczania wody. Uzdatnianie jest procesem, w trakcie którego z wody usuwane są wszystkie związki wapnia i magnezu odpowiedzialne za twardość wody. W trakcie przepływu wody poprzez kolumnę ze złożem, jony wapnia i magnezu zostają zaabsorbowane poprzez cząsteczki żywicy. Gdy zdolność jonowymienna złoża żywicy wyczerpie się, należy wywołać cykl regeneracji, w trakcie którego złoże jest poddawane procesowi regeneracji przy pomocy roztworu soli regeneracyjnej.
Zmiękczacz do wody może być zainstalowany wszędzie tam, gdzie temperatura wody jest niższa aniżeli 45oC, a ciśnienie wejściowe wody nie przekracza 2 bar. Trafne ciśnienie robocze wody to 1-2 bar.
Do regeneracji stosować należy wyłącznie sól niejodowaną. Uzdatniacz wyłącznie do wody pitnej. Urządzenie optymalne do zmiękczania wody do ekspresów do kawy, pieców konwekcyjno-parowych, zmywarek i kostkarek do lodów. Dzięki swym kompaktowym wymiarom wyśmienicie nadaje się do użycia w barach, kawiarniach i restauracjach. Wykorzystanie podzespołów o najwyższej jakości, zagwarantuje bezawaryjne działanie urządzeń przez mnóstwo lat.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe wyposażenie gastronomii