Enzyme Complex PRO Roślinne enzymy trawienne suplement diety- 90 kapsułek VEGE posiada roślinne enzymy trawienne NON GMO otrzymane w procesie fermentacji, nadające się w codziennej suplementacji. Polecane dodatkowo dla wegan i wegetarian.
Amylaza Proteaza Celulaza Laktaza Lipaza Fibregum TM Lactowise® składniki / Dzienna porcja (1 kapsułka) Digezyme® complex, w tym: / 150 mg Alfa amylaza (Aspergillus oryzae) / 3600 U Neutralna proteaza (Bacillus licheniformis) / 900 U Celulaza (Trichoderma reesei) / 30 U Laktaza (Aspergillus oryzae) / 600 U Lipaza (Aspergillus oryzae) / 150 U Fibregum™ (błonnik akacjowy - prebiotyk) / 100 mg LactoWise® complex w tym: / 10 mg Probiotyk (Bacillus coagulans MTCC 5856) / 0,15 mld Prebiotyk (galaktomannan) / 3,5 mg składniki zawarte w Enzyme complex PRO: DigeZyme® to progresywny, wieloenzymatyczny kompleks DigeZyme®.
Składa się z wolnych od GMO enzymów o szerokim spektrum działania, w tym amylazy, proteazy i lipazy, pozyskanych w procesie fermentacji Aspergillus oryze. Enzymy te rozkładają węglowodany, białka, tłuszcze i wszystkie trzy są odporne na działanie soków żołądkowych, zachowując swoją aktywność trawienną.
Preparat DigeZyme został w dodatku poddany ocenie klinicznej pod kątem zwiększonej absorpcji elementów mineralnych i witamin. LactoWise® to kompleks probiotyczno-prebiotyczny zwany synbiotykiem. Zawarte w nim bakterie Bacillus coagulans vieble obfite mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej.
Glactomannan to błonnik o działaniu prebiotycznym. Jest frakcją rozpuszczalnego włókna pochodzącego z błonnika pokarmowego, z nasion kozieradki pospolitej. FibgerumTM: jest znakomitym źródłem rozpuszczalnego błonnika posiada wysoką tolerancję pokarmową ma przebadane klinicznie cechy prebiotyczne zapewnia minimum 90% rozpuszczalnego błonnika na suchą masę nie ulega trawieniu, o wysokim ciężarze cząsteczkowym polisacharydu oczyszczonym przy użyciu wyłącznie metod fizycznych, czyli bez obróbki chemicznej lub enzymatycznej.
udowodnione działanie bifidogeniczne stymuluje produkcję krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych wysoka tolerancja dla jelit do 50g/dzień niska wartość kaloryczna O enzymach trawiennych: Enzymy trawienne to grupa enzymów wydzielanych w układzie pokarmowym, w większościhydrolaz (enzymów hydrolitycznych), katalizujących rozkład związków bardziej złożonych do prostszych (z udziałem wody).
U wszelkich heterotrofów (organizmów cudzożywnych) procesy trawienia przebiegają podobnie i uczestniczą w nich takie same albo niezwykle podobne grupy enzymów, które wytwarzane są przez wyspecjalizowane gruczoły trawienne.
Enzymy uczestniczą praktycznie w każdym procesie zachodzącym w naszym organizmie. Trzy podstawowe składniki odżywcze w pożywieniu, tj. Węglowodany, białka i tłuszcze są przyswajane przez organizm ludzki dopiero po rozbiciu na mniejsze cząsteczki strawne.
proces trawienia rozpoczyna się w jamie ustnej, gdzie amylazy ślinowe wstrzyknięte wraz ze śliną zaczynają rozkładać cukry złożone, takie jak skrobia roślinna, na mniejsze cząsteczki. Następnie pokarm przenoszony jest do żołądka, gdzie zostaje poddany obróbce enzymatycznej poprzez enzym trawiący białko, zwany pepsyną, który jest wydzielany przez wyspecjalizowane komórki żołądkowe zwane komórkami głównymi.
Następnie dzięki ruchom perystaltycznym przewodu pokarmowego treść żołądka transportowana jest do jelita cienkiego. Tam sok trzustkowy wraz z żółcią wydzielaną z wątroby za pośrednictwem pęcherzyka żółciowego ułatwiają dalsze trawienie cukrów, białek i - co ważne - tłuszczy pokarmowych.
adekwatne enzymy, tj. Amylaza trzustkowa, karboksypeptydaza i lipazy, dostarczane są wraz z sokiem trzustkowym. Lipaza trzustkowa hydrolizuje tłuszcze do wolnych kwasów tłuszczowych, które pod wpływem soli żółciowych przekształcają się w micele, tj.
postać tłuszczy pokarmowych, która jest wchłaniana przez komórki przewodu pokarmowego. WPŁYW ENZYMÓW POKARMOWYCH NA STAN ORAGNIZMU lecz pracy układu pokarmowego w zasadzie nie można zobaczyć, liczba produkowanych soków trawiennych i enzymów robi wrażenie.
Na przykład średnia dzienna produkcja śliny wynosi od 1 do 1,2 litra. Tyle właśnie śliny potrzeba każdego dnia, żeby zainicjować proces trawienia. Tak samo imponująco wygląda liczba soków i płynów trawiennych produkowanych poprzez układ pokarmowy, by podtrzymać cały cykl Co to jest Digezyme? Digezyme® to mix kompleksu wieloenzymowego zawierający następujące enzymy: amylaza (enzym hydrolizujący skrobię) proteaza (enzym hydrolizujący białka) lipaza (enzym hydrolizujący tłuszcz) celulaza (która hydrolizuje celulozę) laktaza (która hydrolizuje laktozę) Aktywność każdego z enzymów w Digezyme® jest następująca: 1.
Amylaza (karbohydraza): rozkłada węglowodany, takie jak skrobia i glikogen i polisacharydy na mniejsze