OLCHOWE ZRĘBKI DO WĘDZENIA GRILLOWANIA 650G 780807 Zrębki używane są do wędzenia wszelkich rodzajów mięs i ryb. Kolor jaki uzyskamy w procesie wędzenia to od ciemno-złotego (słomkowego) do brązowego.
Pochodzą z naturalnego drewna olchowego z terenów ekologicznie czystych. Wolne od związków impregnujących i konserwujących. Nie zawierają frakcji pylących. Charakteryzują się stosowną zawartością wody – poniżej 11%.
Sposób wykorzystania: Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania – od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i typu przyrządzanego mięsa). Wędzenie: W zależności od typu wędzarni, jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy asygnowanej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
Dozowanie: 20-40 ml/kg mięsa. Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. PAMIĘTAJ! KUPUJESZ U OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA! Zapraszamy na pozostałe aukcje gdzie mogą Państwo nabyć produkty w kategoriach w których się specjalizujemy a całość wyślemy razem: WINIARSTWO PIWOWARSTWO DESTYLATY WĘDLINIARSTWO SEROWARSTWO PIEKARNICTWO SZKŁO KUCHENNE I ozdobnE STACJE POGODY AKCESORIA KUCHENNE OGRÓD BROWIN - bo domowe jest lepsze - BIOWIN...