• Producent: Liss
  • Kategoria: Regały i szafki gastronomiczne
  • Rodzaj: regał
Naboje są jednorazowego użytkowania. Wykonanie ze stali rdzoodpornej powoduje, iż nadają się do recyklingu.
Naboje są uniwersalne i nadają się do wszelkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do wykorzystywania sprawia, że to nadzwyczajna opcja równocześnie do użytkowania w profesjonalnej gastronomii jak i w warunkach domowych.
W opakowaniu znajduje się 10 szt. Nabojów.
CIEKAWOSTKI:
Naboje firmy Liss do syfonu do bitej śmietany, sosów i musów stworzone są z wysokiej jakości wytrzymałej stali rdzoodpornej, która zapewnia pełne bezpieczeństwo eksploatacji oraz umożliwia ich pełną utylizację. Każdy nabój jest wypełniony ośmioma gramami czystego N20 (podtlenek azotu), który jest w całości bezpieczny dla zdrowia, bezsmakowy o lekko słodkim zapachu. Dodatkowo gaz jest bakteriostatyczny i konserwujący – co broni przed rozwojem bakterii w gotowym produkcie i zezwala na jego dłuższe przechowanie. Nowoczesny cykl produkcyjny zagwarantuje czystą zawartość gazu N2O bez jakichkolwiek zanieczyszczeń produkcyjnych. Ma to znaczący wpływ na rewelacyjny smak i zapach gotowego towaru.

Lakierowanie nabojów na szarypozwala na odróżnienie ich od nabojów CO2 i zabezpiecza je w trakcie magazynowania nawet w najmniej sprzyjających warunkach.

Naboje są uniwersalne i nadają się do wszelkich typów syfonów do bitej śmietany. 5-letni okres przydatności do użytkowania sprawia, że to nieprzeciętna opcja równocześnie do użytku w mistrzowskiej gastronomii jak i w warunkach domowych.
Naboje z zawartością N2O to nie tylko bita śmietana. Dzięki nim można po za słodkimi deserami stworzyć, sos holenderski albo własny ketchupu. Łososiowe, paprykowe, chrzanowe pianki, lub espuma, to tylko część możliwości jakie daje połączenie nabojów LISS i syfonów FORGAST. Tworzenie sosów lub musów na ciepło, daje nieograniczone możliwości dla każdego szefa kuchni.
N2O podtlenek azotu to gaz bez smaku, bezbarwny, niepalny, bakteriostatyczny i jako środek konserwujący, zatrzymuje rozwój bakterii, o lekko słodkim zapachu. N2O jest używany na całym świecie jako dodatek do żywności. 8 gram N2O zawartych w naboju znajduje się pod ciśnieniem około 60 bar. Pomimo tak wysokiego ciśnienia użytkownie i przechowywanie jest całkowicie bezpieczne ze względu na materiał i opracowaną konstrukcję, która wytrzymuje ośmiokrotnie obszerniejsze obciążenia. Zaleca się by maksymalna temperatura przechowywania albo oddziaływania zewnętrznego nie była wyższa niż 50°C. Należy w dodatku unikać oddziaływania mechanicznego albo chemicznego na naboje znajdujące się pod ciśnieniem.

Uwaga:

wartość za komplet 5 paczek po 10 szt.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Regały i szafki gastronomiczne