Urządzenie potrzebne w każdej nowoczesnej kuchni, nieskomplikowane i bezpieczne w używaniu. Prędko i produktywnie suszy grzyby, zioła, owoce i warzywa. Dzięki szczegółowo opracowanym parametrom suszenia pozwala zachować wartości odżywcze i smakowe produktów.
Wielowarstwowe ustawianie sit rozszerza sprawność suszenia. Atrybuty: - 5 zdejmowanych tac suszarki do żywności, które można ustawiać jeden na drugim. - Spożywczy PP / AS; bez BPA - przystępne do mycia tace do suszenia - regulowany termostat od 35 do 70 poziomów, zezwala na suszenie najróżniejszych produktów spożywczych w trafnej temperaturze.
- Wielopoziomowa elektryczna suszarka do żywności, która konserwuje przeróżne typy żywności. - prędkie wysuszone, zakonserwowane jedzenie w ciągu kilku godzin, a nie dni. Łatwy sposób na przygotowanie pysznych, zdrowych i naturalnych przekąsek, takich jak chipsy bananowe, roladki owocowe i suszona wołowina.
- Urządzenie zabezpieczające przed przegrzaniem - Z zastosowanym wentylatorem - Zasilanie: 220-240V 50/60HZ - Moc: 350W - rozmiar: 33 x 27cm Na czym polega suszenie? Suszenie to po prostu odwadnianie. Dzięki odparowaniu ok.
70 % zawartej w owocach i warzywach wody, produkty wciąż zachowują swoją wytrzymałość. W wyniku parowania wody następuje koncentracja komponentów znajdujących się w owocach i warzywach, dzięki temu, pomiędzy innymi, suszone produkty są zawsze słodsze od świeżych.Zdrowie.
Jeśli dobrze wysuszymy nasze letnie zbiory, to w pełni zachowają one wszelkie biopierwiastki, garbniki, kwasy i karoten i, co wyjątkowo ważne dla pracy naszych jelit, błonnik i pektyny. Ich walory smakowe i zapachowe też pozostaną bez zmian.