Kamienna taca do serwowania dań, genialna także jako podstawa pod inne naczynia. Cechy cieplne, można serwować na niej dania gorące i zimne. Tace mogą służyć jeszcze jako talerze do podawania dań głównych. Szeroka powierzchnia tacy - Taca do serwowania dań ma prostokątny zarys, genialna do serwowana potraw. Może służyć także jako podstawka pod inne naczynia. Taca ma rozmiary 30 x 20 cm. Naturalny kamień - tworzona z naturalnego łupka kamiennego w czarnym odcieniu. Ma chropowatą powierzchnię i nieoszlifowane krawędzie, co w dodatku uwydatnia jej oryginalny wygląd. Nadzwyczajna do serwowania potraw, deserów i przekąsek - Taca posiada uniwersalne użycie, wykorzystamy ją do serwowania przekąsek, dań i potraw bezpośrednio na niej. Nadzwyczajnie sprawdzi się do ładnego podawania np. Deserów lodowych lub ciast. Swoje wykorzystanie wyszuka również jako podstawka pod inne naczynia np. Miseczki czy kokilki. Spektakularnie prezentują się na niej kompilacje wędlin, jak i serów. Termiczne funkcje tacy - Taca cechy termiczne, można serwować na niej dania gorące i zimne. Przed podaniem tacę można podgrzać albo schłodzić. Zaopatrzona w cztery antypoślizgowe podkładki w dolnej części. Atrakcyjna dekoracja stołu - Taca wyjątkowo pokazuje się na stole. Stanowi nieprzeciętną ozdobę stołu i Twoich potraw. Prostokątna taca do serwowania dań stworzona z naturalnego kamienia. Surowy wygląd tacy sprawia,atrakcyjnie przedstawia się na stole. Przeciwpoślizgowe podkładki, które zapewnią jej stabilność. Taca demonstruje się efektownie na stole, stanowiąc wyjątkowy dekoratywny. Przydatna jednocześnie w użytku domowym, jak i w gastronomii. W celu odpowiedniej pielęgnacji, nie zaleca się mycia w zmywarce do naczyń. Oryginalny artykuł producenta Vilde. Stworzono zgodnie z europejskimi standardami. Zastawa stołowa z kamienia to nieprzeciętna propozycja dla wymagających użytkowników ceniących oryginalny styl i nietuzinkowość. Dzięki zaimplementowanemu materiałowi połączonemu z prostą, elegancką formą, posiłki serwowane na zastawie z kamienia łupkowego prezentują się wspaniale. Są rewelacyjną alternatywą dla klasycznej zastawy stołowej lub dodatkiem dekorującym stół. Ich ponadczasowy design sprawia, że będą ergonomicznym dodatkiem w każdym domu, restauracji, a także firmowej sali konferencyjnej. Na naczyniach tych z powodzeniem można serwować dania zimne i gorące. Rewelacyjnie wyglądać będzie sushi czy kolorowe desery. Pielęgnacja naczyń jest bardzo prosta. Naczynia można myć w zimnej lub ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń. Po umyciu należy pozostawić je do wyschnięcia bądź przetrzeć ściereczką. Zalecamy ograniczenie mycia ich w zmywarce, gdyż intensywne programy mogą uszkodzić powierzchnię naczyń. Żeby utrzymać ich głębię koloru polecamy impregnację łupka olejem roślinnym albo oliwą z oliwek.